Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor: 'Aeroportul Traian Vuia din Timişoara va avea anul viitor un nou terminal pentru pasageri'

Inquam Photos / George Calin
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia terminalului de plecări curse externe la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, valoarea contractului ridicându-se la 88,99 de milioane de lei.

"Aeroportul Traian Vuia din Timişoara va avea anul viitor un nou terminal pentru pasageri! Astăzi a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia terminalului de plecări curse externe. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, contractul a fost atribuit la o valoare de 88,99 de milioane de lei. Finanţarea se face din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi 6 porţi de scanare automată a documentelor. Construcţia va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare din luna iulie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.