Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor anunță investiții masive la aeroportul Kogălniceanu: trei contracte au fost semnate

www.facebook.com/SorinGrindeanu
grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, marţi, trei proiecte pe fonduri europene pentru modernizarea Aeroportului Mihail Kogălniceanu, precizând că acestea trebuie finalizate până la sfârşitul lui 2022.

Sorin Grindeanu a semnat, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, următoarele proiecte: “Sistem supraveghere video control acces”, “Creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu”, “Up-grade balizaj luminos”.

Ministrul a afirmat cu acest prilej că este o cursă contra cronometru pentru finalizarea acestor trei proiecte, informează News.ro.

“Sunt trei contracte pe care le-am semnat astăzi pe fonduri europene, în total 136 de milioane. Important, domnule director, este următorul lucru, ca până la finalul anului viitor, dacă nu chiar mai repede, aceste contracte să fie finalizate astfel încât să fie finanţate din fonduri europene. Avem aceste contracte, care sunt finanţate pe POIM. În acest moment există un disponibil la nivel naţional de aproximativ un miliard pe POIM la Ministerul Transporturilor. Domnule director, este o cursă contracronometru. Sunt în acest moment la Ministerul Transporturilor contracte, e supracontractare de 200 sută la sută. Aşa că oricine începe să deruleze proiecte trebuie să le ducă la capăt. De aceea, vă spuneam că ar fi bine ca toate aceste trei proiecte, ca să aveţi o marjă de eroare suficientă, să le terminaţi până la jumătatea anului viitor, nu să staţi până la sfârşitul anului astfel încât să avem siguranţa că sunt finanţate”, a transmis Sorin Grindeanu.

El a precizat că în viitorul exerciţiu bugetar europen pentru zona aero nu mai există finanţare.

“Îndemnul meu, domnule director, este să cheltuiţi banii cât mai repede astfel încât fondurile europene sunt fie să fie folosite la maxim. Pe viitorul exerciţiu bugetar, pe zona aero nu există finanţare europeană. De aceea, este această cursă contra cronometru. Este important pentru România ca aceste proiecte la Aeroportul Mihail Kogălniceanu să fie duse la bun sfârşit. Avem aici partenerii noştri din NATO care ne asigură siguranţa şi e bine ca şi statul român pe zona civilă să vină să investească în Aeroportul Mihail Kogălniceanu astfel încât să creştem capacitatea acestui aeroport”, a precizat Sorin Grindeanu.

Directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Artagea, a declarat cu acest prilej, că proiectele vor fi încheiate în luna aprilie a anului viitor.

“Promitem că într-un an ar trebui să terminăm aceste trei proiecte. Deci, undeva în aprilie anul viitor ele vor trebui să fie finalizate. Licitaţiile sunt terminate. Doar pe upgrade balizaj suntem în curs de finalizare la licitaţie, celelalte sunt terminate putem da ordinul de începere. Avem semnarea contractelor, de mâine colegii noştri care au câştigat aceste contracte se pot ocupa de muncă. Sunt foarte importante proiectele respective, având în vedere şi situaţia care s-a creat acum cu războiul din Ucraina. Sunt multe primejdii care pot apărea în jurul acestui aeroport, un aeroport, de altfel, strategic şi de o importanţă deosebită şi se vede acum importanţa acestui aeroport. Suntem într-o strânsă colaborare cu partenerii din NATO şi aici aş spune inclusiv de americani şi de baza militară românescă şi am avut foarte multe transporturi militare în ultimul timp”, a precizat directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.