Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor dă asigurări: 'Noul director TAROM va veni cu un program de restructurare și cu multe alte măsuri care vor eficientiza compania'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Razvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Alba Iulia, că noul director de la Tarom are tot sprijinul pentru a redresa compania. Cuc a vorbit și despre câți bani erau în conturile Tarom când a plecat din minister și câți mai sunt în prezent, informează Mediafax.

Citește și: MAE a emis o atenţionare de călătorie în Grecia din cauza restricţiilor de circulaţie de vineri până luni

Ministrul Tansporturilor, Răzvan Cuc, a spus că Florin Susanu, noul director de la Tarom este un pilot cu experiență, care „iubește Tarom-ul”.

„S-a numit un nou consiliu de administrație, înțeleg că astăzi (joi – n.r.) a fost și s-a întrunit consiliul de administrație și au numit un nou director în persoana domnului Florin Susanu, pilot cu experiență, un om care iubește Taromul și care își dorește să ducă Taromul acolo unde trebuie să fie pentru că este un simbol, un brand național. Dânsul a fost și directorul de zbor de la Tarom, știu că foarte mulți colegi, piloți, cu care am discutat erau foarte îngrijorați de situația Taromului”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Cuc a vorbit și despre situația conturilor Tarom, existând o diferență de câteva zeci de milioane între momentul în care el a plecat din funcția de ministru și momentul în care a revenit.

„Foarte important, în momentul în care eu am plecat în funcția de ministru, în conturile Taromului erau undeva la 80 de milioane de dolari. Vorbim de bani pe care tot timpul i-a avut Taromul ca și rezervă. Indiferent că Taromul avea pierderi acești bani veneau să regleze situația financiară și să asigure buna funcționare a Taromului. Iată că în momentul de față în conturile Taromului mai sunt undeva la 14 milioane de dolari. Nu spun, să nu înțelegeți că s-ar fi furat s-au s-ar fi făcut ceva, urmează să vedem pe ce s-au cheltuit acești bani”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc a precizat că noul director la Tarom trebuie să reînnoiască flota, să o omogenizeze, în prezent existând trei tipuri de aeronave.

„Dânsul va avea tot sprijinul Ministerului Transporturilor și al meu ca și ministru pentru a redresa compania Tarom, în perioada imediat următoare sau va veni cu un program de restructurare și cu multe alte măsuri care vor eficientiza activitatea Taromului”, a mai spus Cuc.

Florin Susanu este director general provizoriu la Tarom și accountable manager, după finalizarea mandatului precedentului director, a informat, joi, compania.

„Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Tarom a numit, în ședința de astăzi 21 martie a.c., un nou director general provizoriu și accountable manager, în persoana comandantului instructor de zbor, Florin Susanu. În prezent, Florin Susanu este director al Direcției Zbor din cadrul companiei naționale. Profităm de acest moment pentru a pune stop speculațiilor din mass-media privind operarea aeronavelor companiei. Aeronavele noastre sunt licențiate și operează în continuare fără nicio modificare a orarului de zbor”, precizează comunicatul.

Florin Susanu a mai fost director general interimar în anul 2017. În prezent el l-a înlocuit pe Werner-Wilhelm Wolff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.