Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor, discuţii cu omologul din Lituania, în contextul războiului din Ucraina: A subliniat rolul deosebit de important al Portului Constanţa

captura Facebook
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a avut, vineri, discuţii cu omologul din Lituania, în contextul războiului din Ucraina, el afirmând că a convenit să identifice noi posibilităţi de colaborare în domeniul feroviar între companiile de profil din cele două state. Ministrul a subliniat rolul deosebit de important al Portului Constanţa, ca poartă de intrare în Uniunea Europeană, a fluxurilor de mărfuri dinspre Asia, potrivit news.ro.

”Discuţii aplicate cu omologul meu din Lituania, în contextul războiului din Ucraina. Alături de Marius Skuodis, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Lituania, am analizat nevoia comună de a identifica noi rute de transport şi de a le dezvolta pe cele existente, astfel încât să putem asigura liniile de aprovizionare necesare pe zona estică a Uniunii Europene”, anunţă ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu afrimă că a subliniat rolul deosebit de important al Portului Constanţa, ca poartă de intrare în Uniunea Europeană, a fluxurilor de mărfuri dinspre Asia şi interesul de a utiliza, cu o mai mare frecvenţă, transportul multimodal.

”Putem astfel să combinăm transportul naval maritim şi fluvial (pe Dunăre) cu transportul feroviar şi cu cel rutier. În acest sens, am convenit să identificăm noi posibilităţi de colaborare în domeniul feroviar între companiile de profil din cele două state”, precizează Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.