Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor face apel către şoferi să evite drumurile anunţate de autorităţi ca fiind închise

telegrafonline.ro
Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut, vineri, un apel către şoferi să evite drumurile anunţate de autorităţi ca fiind închise pentru că îşi riscă viaţa dar şi pentru că generează costuri la bugetul statului.

"Iarna nu-i că vara, ca să citez dintr-un predecesor de-al meu de aici. Aş face un singur apel şi asta nu e valabil pentru acest weekend, ci pentru toată perioada de iarnă. Aş face un apel la şoferi, la cei care insistă să folosească anumite drumuri în momentul în care CNAIR sau autorităţile anunţă că acele drumuri sunt închise, să încerce să ţină cont de anunţurile date de autorităţi şi să nu circule când anumite zone, pe o perioadă de timp, sunt închise. Fiindcă altfel, în primul rând îşi riscă ei viaţa şi în al doilea rând, chiar generează şi cheltuieli suplimentare şi costuri la bugetul statului. Aş face un apel din acest punct de vedere la o mai mare disciplină şi o mai bună informare atunci când autorităţile statului fac anunţuri de acest tip. Că vorbim de autorităţi centrale sau că vorbim de prefecturi la nivelul judeţului, fiindcă avem şi drumuri judeţene, comunale şi aşa mai departe. Sunt lucruri de care trebuie să ţinem cont în perioade de iarnă", a spus Sorin Grindeanu, întrebat de jurnalişti dacă suntem pregătiţi pentru perioada ce vine, mai ales că au fost anunţate condiţii meteorologice dificile, potrivit Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare meteo Cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru sud-estul ţării, valabilă pe parcursul zilei de duminică, şi una Cod galben de precipitaţii şi viscol în sudul Moldovei, în jumătatea de est a Munteniei şi în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, ce va intra în vigoare vineri după-amiaza.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a fost întrebat în cadrul conferinţei când va sosi primul tren Alstom în ţară.

"Ştiu că la începutul lunii decembrie şi am primit chiar şi poze, va intra în ţară garnitura de tren, undeva în jurul datei de 5 decembrie şi se va merge spre Făurei, la toate testele necesare, astfel încât undeva înainte de Crăciun să poată să intre în circulaţie, dacă toate lucrurile sunt în regulă, această garnitură nouă de tren. Vizavi de metrou, ştiu că au fost delegaţii de la metrou să vadă dacă lucrurile sunt cum trebuie sau nu. Din informaţiile pe care le-am primit din zona de metrou, unele lucruri nu stăteau aşa cum trebuie. Eu vreau să vă spun că penalităţile curg în ceea ce priveşte Alstom, pe zona de metrou. Din câte ştiu, astăzi sunt peste 18 milioane de euro penalităţi", a mai spus Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.