Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor: Mă aștept să se dea în folosință loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploiești - Buzău în octombrie

Captura YouTube / Construim Romania
autostrada A0 centura Capitalei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, luni, că în octombrie vor fi date în folosinţă loturile 1 şi 2 de pe tronsonul 2 Ploieşti-Buzău al autostrăzii A7, conform Agerpres.

„Am venit azi împreună cu domnul director Pistol şi cu alţi colegi de la CNAIR să vedem stadiul lucrărilor pe cele două loturi de pe A7, primele două. Suntem undeva, hai să spunem în jurul la 45%. (...) Pe mine mă interesează următorul lucru - vorbesc de ambele loturi - că în perioada următoare, însemnând finalul lunii martie, trebuie să ajungă în jur de 55%, finalul lunii aprilie trebuie să ajungă la 65%. Că depăşesc aceşti 55% şi va fi 56-57%, va fi foarte bine. (...) Mă aştept ca aceste termene (...) pe care le-am spus mai devreme să fie respectate. Voi veni în fiecare lună pe aceste loturi (...) astfel încât să ne ţinem de ce am spus - octombrie, toamna acestui an să fie date în circulaţie", a spus Grindeanu.

Optimism

Întrebat ce se va întâmpla dacă termenele nu vor fi respectate, ministrul a spus că este "optimist".

"Eu sunt optimist din fire şi, la cum i-am văzut, sunt convins că se va respecta acest termen de octombrie. Pe mine mă interesează (...) chiar şi dacă pot fi daţi în circulaţie primii, nu ştiu, 5 km de la o descărcare la alta. Orice asemenea abordare va găsi, din partea CNAIR şi a mea, un răspuns favorabil, pentru că orice kilometru care e dat în circulaţie, chiar dacă nu e recepţionat tot lotul, dacă poate fi dat în circulaţie de la o descărcare la alta, acel lucru eu încurajez să fie făcut fiindcă reduce din disconfortul celor care se află în trafic", a menţionat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, pe lotul 3 spre Buzău ar urma să înceapă lucrările la data de 1 martie.

Sorin Grindeanu a verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de infrastructură rutieră Autostrada A7, tronsonul 2 Ploieşti-Buzău (loturile 1 şi 2).

Contestație

El s-a referit şi la centura Buşteni – Azuga şi la faptul că acolo a fost depusă o contestaţie.

“Legat de Buşteni şi de Comarnic, eu mă aştept dincolo de, hai să spunem, situaţia care e la Consiliul Judeţean Prahova, cu care CNAIR-ul are protocol, aşa cum ştiţi. Sunt lucrări care au fost delegate către Consiliul Judeţean Prahova. Eu mă aştept ca lucrurile să meargă înainte. Este o contestaţie în acest moment pe centura Buşteni - Azuga. Sper să se clarifice în perioada imediat următoare CNSC-ul, astfel încât să se intre şi acolo la lucrări. Iar pe partea de Comarnic, de asemenea să se continue să nu avem sincope, indiferent de situaţiile inedite în care ne aflăm. Important pentru toată lumea. Noi avem finanţare, Consiliul Judeţean să-şi facă treaba, să ducă ce s-a angajat pe cele două, noi venim şi finanţăm şi plătim aceste proiecte.Nu avem niciun fel de sincope din acest punct de vedere”, a explicat ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.