Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor pregăteşte restructurarea Tarom

avion tarom

Tarom a raportat rezultate pozitive în acest an, dar compania aeriana nu beneficiaza de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt în contrasens" si va fi necesara restructurarea companiei, modalitatea urmând sa fie anuntata în curând, afirma ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"La Tarom, cu toate ca se diminueaza pierderile pe care aceasta societate le are istoriceste vorbind, va fi nevoie de o analiza - am facut mai multe analize, si cu Consiliul de Administratie, si cu conducerea operativa a companiei, am discutat si cu sindicatele. Suntem în situatia în care la 31 decembrie rezultatele economico-financiare vor fi cele care vor fundamenta o pozitie extrem de clara a ministerului, în calitatea sa de proprietar, în legatura cu aceasta companie. Cred ca nevoia de restructurare în compania Tarom este una iminenta, dar pentru ca nu se pot lua masuri decât în urma analize extrem de solide, astept rezultatele de la 31 decembrie, dupa care vom fi în situatia sa decidem pe ce drum si în ce varianta apucam cu societatea aceasta", a declarat ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.
El a adaugat ca managementul de la Tarom "nu este cel mai fericit", iar o parte din sindicate "sunt în contrasens cu o buna evolutie a unei societati comerciale".
Ministrul nu a detaliat variantele de restructurare avute în vedere în cazul companiei aeriene.
"Repet, rezultatele economico-financiare la 31 decembrie, deci la finele acestui an, vor fundamenta o pozitie a ministrului Transporturilor vis-a-vis de ceea ce trebuie facut la Tarom. Prefer sa masor de zece ori si sa tai o data", a adaugat Rus.
Potrivit datelor ministrului, Tarom a avut în acest an venituri din servicii de transport aerian mai mari cu 5%, a transportat 1,7 milioane pasageri (+3%), iar numarul de curse din 2014 va fi cu 4% mai mare decât în 2013.
În urma cu o luna, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor sa gaseasca o solutie rationala cu sindicatul companiei aeriene, astfel încât sa poata fi "salvat" unul dintre brandurile românesti.
Seful Executivului a aratat ca, dintre toate problemele care trebuie rezolvate la nivel general, o parte dintre acestea pot fi solutionate, iar altele nu, dar se doreste sa existe un dialog.
În septembrie, mai multe curse Tarom au fost anulate sau întârziate din cauza unor actiuni spontane din partea unor piloti si ai unor însotitori de zbor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.