Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul tunisian de finanțe: Limitarea unei tehnologii la începuturile sale ar fi o greșeală. Proprietatea Bitcoin ar trebui dezincriminată

impact.ro
bitcoin criptomoneda

Ministrul finanțelor din Tunisia, Ali Kooli, a declarat în cadrul unui interviu televizat că intenționează să schimbe legile criptomonedelor din țara sa, relatează coindesk.

„Suntem convinși că limitarea unei tehnologii la începuturile sale ar fi o greșeală. … Banca Centrală a Tunisiei a optat pentru alegerea strategică de a se poziționa ca facilitator al ecosistemului inovator tunisian. Proprietatea Bitcoin ar trebui dezincriminată”, a declarat Ali Kooli.

Modificarea legii propusă vine după ce presa locală a raportat că un tânăr tunisian de 17 ani a fost arestat în aprilie pentru că a folosit criptomonede pentru o tranzacție online. Incidentul a provocat indignare în comunitatea celor care folosesc criptomonede din Tunisia, mulți acuzând arestarea tânărului de lipsa clarității reglementărilor din Tunisia.

În timp ce autoritățile de reglementare de pe continentul African aparent se luptă cu politica criptomonedelor, oferind declarații contradictorii și emițând represiuni , tot mai mulți africani adoptă criptomonedele pentru a cumpără online. Într-o apariție la „First Mover” de la CoinDesk TV, la începutul acestei luni, CEO-ul Paxful, Ray Youssef, a declarat că țările de pe continentul african sunt lideri în adoptarea criptomonedelor pe plan global și a încurajat comunitatea celor care folosesc criptomonede să „aibă toate privirile asupra Africii chiar acum”.

Chiar și fără legi reglementate, adoptarea criptomonedelor în Tunisia crește într-un ritm record. Potrivit unei publicații tunisiene în limba engleză, înregistrările utilizatorilor tunisieni la schimburile în criptomonede precum CEX.IO au crescut cu 11% în primul trimestru al anului 2021 comparativ cu anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.