Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estimarea ministrului turc al Apărării: 'Războiul din Ucraina nu pare să fie pregătit să se termine cu uşurinţă'

razboi

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, estimează sâmbătă, în Ajunul Crăciunului, că războiul din Ucraina ”nu pare să fie gata să se termine cu uşurinţă”, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Nu ar fi fals să spunem că, în pofida întregii noastre bunăvoinţe şi îndemnului la un armistiţiu, războiul riscă să continue în 2023”, declară ministrul turc, a cărui ţară, un stat membru NATO, s-a poziţionat ca un actor neutru în conflictul armat dintre cei doi vecini de la Marea Neagră.

„Acest război nu pare să fie pregătit să se termine cu uşurinţă”, recunoaşte el, în această conferinţă de presă, la Ankara, referindu-se la ajutorul pe care Occidentul îl acordă Kievului şi la hotărârea afişată de către Moscova.

Turcia a ajutat, împreună cu ONU, la încheierea unui acord privind exportul de cereale ucrainene din porturi ucrainene, a găzduit o întâlnire între şefii diplomaţiilor rusă şi ucraineană la începutul războiului, în martie, şi negocieri între cei doi beligeranţi, la Istanbul.

”Îndemnăm la un armistiţiu, cel puţin un armistiţiu umanitar. Apoi, la un armistiţiu permanent şi după aceea la negocieri de pace”, îndeamnă Hulusi Akar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.