Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul turc al Justiţiei: 'Expulzarea de către Suedia a unui membru al PKK este un început care trebuie continuat'

Agerpres
suedia steag drapel

Extrădarea unui membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) de către Suedia în weekend este un "început" care trebuie continuat, a declarat luni ministrul turc al Justiţiei, Bekir Bozdag, potrivit AFP.

"Expulzarea unui terorist care aparţine PKK este un început care arată sinceritatea lor", a spus oficialul turc, în cadrul unui interviu pentru postul public de televiziune TRT.

"Sperăm că vor urma şi alţii", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Mahmut Tat, expulzat de Suedia, a fost deferit unui tribunal imediat ce a ajuns în Turcia, iar sâmbătă a fost închis la Istanbul.

Conform agenţiei oficiale de presă Anadolu, el a fost condamnat în Turcia la şase ani şi zece luni de închisoare pentru apartenenţă la PKK, o organizaţie considerată teroristă de către Ankara şi Uniunea Europeană.

El a fugit în Suedia 2015, însă cererea sa de azil a fost respinsă.

Soarta unora dintre cetăţenii kurzi din Turcia care s-au exilat sau refugiat în Suedia şi, într-o măsură mai mică, în Finlanda este în centrul discuţiilor cu Ankara pentru aderarea celor două ţări nordice la NATO.

Turcia blochează extinderea Alianţei Nord-Atlantice din mai, cerând extrădarea mai multora dintre ei, acuzaţi că sunt simpatizanţi sau militanţi ai mişcărilor kurde clasate drept "teroriste" în Turcia sau apropiaţi ai mişcării lui Fethullah Gülen, suspectată că a orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016.

Instalarea unui nou guvern în Suedia a detensionat totuşi recent discuţiile.

La sfârşitul lunii noiembrie, şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu a spus că cele două ţări au făcut "paşi pozitivi", adăugând în acelaşi timp că Ankara aşteaptă să vadă "măsuri concrete".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.