Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Turismului, apel la instituţiile publice să urgenteze emiterea tichetelor de vacanţă: E vorba practic de nişte carduri

knd.ro
tichet vacanta voucher

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, lansează un apel către instituţiile publice care nu au declanşat procedurile privind contractarea de tichete de vacanţă pentru angajaţii lor să urgenteze aceste demersuri, anunță news.ro.

"Ministerul şi-a făcut datoria la acel moment, a iniţiat Ordonanţa de Urgenţă care creează cadrul legal pentru aşa ceva, Guvernul a adoptat acea Ordonanţă de Urgenţă, este în vigoare. În baza acelei ordonanţe, absolut toate instituţiile publice, atunci când şi-au întocmit proiectele de buget pentru anul 2022 au prins sumele necesare. Fac un apel şi pe această cale către instituţiile publice din România să urgenteze emiterea, practic comandarea acelor tichete, e vorba practic de nişte carduri, şi să le distribuie salariaţilor”, a afirmat ministrul Turismului, marţi seară, la TVR.

El a spus că unele instituţii au comandat tichetele de vacanţă, iar altele nu, mergând pe ideea că unii salariaţi au încă tichete de vacanţă din anii trecuţi.

Potrivit ministrului, ordonanţa nu stabileşte un termen de valabilitate pentru tichetele emise anul acesta, el spunând că speră ca tot mai muţi beneficiari să le folosească încă din 2022.

Cadariu a adăugat că, în cazul sistemului privat, legea prevede posibilitatea ca tichetele de vacanţă să aibă valoarea echivalentă cu până la şase salarii minime pe economie. Angajatul plăteşte doar 10% impozit, iar contribuţiile sociale şi comisioanele aferente tichetelor nu sunt plătite, iar agenţii economici plătitori de impozit pe profit sumele sunt deductibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.