Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ucrainean de externe a discutat cu secretarul de stat al SUA despre nevoile de securitate ale Ucrainei

osce.com
Dmitro Kuleba

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a discutat marţi cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba despre nevoile de securitate ale Ucrainei în conflictul cu Rusia, conform unui anunţ al Departamentului de Stat citat de Reuters.

Cei doi au discutat, de asemenea, despre eforturile diplomatice menite să oprească războiul declanşat după invadarea Ucrainei de către Rusia la sfârşitul lunii februarie, potrivit Departamentului de Stat.

Statele Unite au impus marţi sancţiuni unor lideri militari şi persoane din Rusia pe care le-au acuzat că au legătură cu încălcări ale drepturilor omului, impunând în acelaşi timp noi măsuri aliatului apropiat al Moscovei, preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, potrivit Agerpres.ro.

După discuţia telefonică cu Antony Blinken, Dmitro Kuleba a salutat pe Twitter noua rundă de sancţiuni împotriva oficialilor ruşi, dar a adăugat că este nevoie de "intensificarea presiunii economice asupra Rusiei".

De asemenea, Departamentul de Stat a mai spus că Blinken şi Kuleba au discutat despre îngrijorarea cu privire la daunele aduse infrastructurii şi clădirilor şi despre decesele şi civilii răniţi în urma invaziei ruse, pe care Moscova o numeşte o "operaţiune specială".

"Amândoi am convenit că este important să asigurăm siguranţa şi securitatea instalaţiilor nucleare din Ucraina", a adăugat Kuleba în postarea sa pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.