Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul UDMR Cseke Attila comentează din interior atacurile dintre PSD şi PNL: Este absolut necesară această coaliţie şi trebuie găsit un echilibru

Inquam Photos / Octav Ganea
Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat, joi, la Iaşi, referindu-se la ultimele atacuri între reprezentanţii PSD şi PNL, că trebuie găsit un echilibru în funcţionarea coaliţiei, explicând că nu există altă soluţie politică la guvernare, anunță news.ro.

Întrebat cum comentează ultimele atacuri între reprezentanţii PSD şi PNL, pe teme precum pandemia sau facturile la utilităţi, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a explicat, într-o conferinţă de presă, că UDMR încearcă să fie un factor de echilibru în coaliţie şi că nu există altă variantă pentru majoritatea guvernamentală.

"Noi credem în echilibru şi vom încerca să fim o forţă de echilibru în această coaliţie. Nu există altă soluţie politică. Nu vedem altă soluţie pentru guvernarea României decât această coaliţie. Categoric sunt câteva provocări administrative şi politice în această perioadă la care trebuie să facem faţă cu toţii şi aceste lucruri trebuie discutate în şedinţa de coaliţie", a afirmat ministrul Dezvoltării.

Cseke Attila nu consideră că există riscul escaladării discursului politic în coaliţie, adăugând că este firesc să existe dezbateri şi opinii divergente, pentru că "nu suntem toţi la fel".

"Partidele au programe diferite, nu e nici un fel de problemă. Cred că aceste puncte de vedere pot fi armonizate, astfel încât marile provocări pe care le avem să le putem depăşi. Credem că este absolut necesară această coaliţie şi trebuie găsit un echilibru în funcţionarea ei", a mai declarat ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe l-a criticat joi, într-un mesaj pe Facebook, pe ministrul Sănătăţii de la PSD, Alexandru Rafila, el întrebându-se "cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări".

Pe de altă parte, în urmă cu câteva zile, social-democratul Mihai Tudose susţinea că s-ar impune demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe tema facturilor uriaşe la utilităţi.

Întrebat dacă susţine opinia lui Mihai Tudose, liderul PSD Marcel Ciolacu a răspuns: "Eu ţin cont de părerile domnului Mihai Tudose şi de experienţa domniei sale, cred că este o decizie care ar trebui luată în coaliţie, împreună cu primul ministru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.