Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minori neînsoţiţi din taberele din Grecia primiţei de Luxemburs în cadrul planului de distribuire a refugiaţilor în Uniunea Europeană

reuters
tabara refugiati

Grecia şi Luxemburg au ajuns la un acord privind transferul a 12 minori neînsoţiţi în cadrul planului de distribuire a refugiaţilor în Uniunea Europeană, a declarat marţi ministrul grec al migraţiei, Giorgos Koumoutsakos, relatează DPA, citată de Agerpres.

"Acest lucru a fost convenit în cadrul unei discuţii telefonice cu ministrul luxemburghez de externe Jean Asselborn. Este un exemplu pozitiv pentru alte state UE care şi-au exprimat dorinţa de a primi minori", a precizat Komoutskas într-un comunicat.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Transferul va avea loc în zilele următoare în cooperare cu Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Nu au fost prezentate informaţii privind locul în care se află minorii. În prezent există în Grecia zeci de tabere care găzduiesc în jur de 100.000 de migranţi, multe dintre ele supraaglomerate.

Mai multe organizaţii internaţionale au făcut presiuni pentru un transfer mai rapid al minorilor din taberele de refugiaţi, întrucât pandemia de COVID-19 ameninţă persoanele găzduite în interior în condiţii foarte precare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.