Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MINUNEA culinară inventată de cercetătorii din Galați: Ciocolată PROTEICĂ, fără zahăr, cu îndulcitor natural

www.realitatea.net
ciocolată neagră

Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați au inventat ciocolata fără zahăr. Produsul utilizează un îndulcitor natural și are numeroase proteine.

Cercetătorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați anunță că au inventat ciocolata proteică cu lapte și fără zahăr.

Citește și: STUDIU Vaccinul anticoronavirus NU are aceeași eficiență la persoanele cu obezitate

„Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziție un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziție o serie de ingrediente speciale. Și asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care a creat o rețetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanți, ba mai mult, conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali”, au anunțat reprezentanții UDJ Galați.

Produsul se numește Green Velvet și folosește un îndulcitor natural.

„Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte - se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, au explicat specialiștii universității gălățene.

Ciocolata proteică poate fi comandată on-line.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.