Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Minus 30 la sută va avea selecţionerul Angliei la salariu pe fondul pandemiei

www.agerpres.ro
Gareth Southgate

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, va avea salariul redus cu 30 la sută ca urmare a unei măsuri pe care Federaţia de resort (FA) vrea să o aplice în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, scrie dpa, citată de Agerpres.

Într-un comunicat postat pe site-ul său, FA a precizat că toţi membrii săi care câştigă peste 50.000 de lire sterline pe an vor suporta reduceri financiare.

''Ne propunem ca toţi angajaţii FA care câştigă de la 50.000 de lire sterline în sus pe an să suporte reduceri salariale în această perioadă de 7,5, 15, respectiv 30 de procente, în funcţie de cuantumul venitului fiecăruia'', a declarat preşedintele FA, Mark Bullingham.

Bullingham a mai spus că FA are în vedere să solicite ajutor din partea guvernului, prin schema acestuia de susţinere a companiilor care şi-au trimis angajaţii în şomaj tehnic.

''Ca Federaţie, am avut pierderi din cauza amânării meciurilor internaţionale ale Angliei, a meciurilor din Cupă, dar şi ca urmare a anulării unor evenimente care ar fi trebuit să aibă loc pe Wembley'', a punctat Bullingham, care a amintit că toate competiţiile sunt suspendate până cel puţin în luna mai, iar pierderile ar putea trece de 150 milioane lire sterline.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Luni, secretarul pentru cultură al guvernului de la Londra, Oliver Dowden, care are şi responsabilitatea pentru sport, a atras atenţia că fotbalul trebuie ''să-şi gestioneze foarte atent'' următorii paşi în condiţiile în care, în contextul pandemiei de coronavirus, jucătorilor din Premier League li se cere să accepte o reducere salarială, însă sindicatul acestora şi reprezentanţii primei ligi valorice nu au ajuns momentan la o înţelegere.

Premier League, cea mai profitabilă ligă de fotbal din lume, a fost suspendată timp de o lună, cluburile au cerut jucătorilor şi persoanelor din staff-urile tehnice să fie de acord cu o diminuare a salariilor cu 30 la sută, însă Sindicatul fotbaliştilor profesionişti (PFA) încă nu a fost de acord cu acest lucru opinând că reducerea salariilor ar însemna şi bani mai puţini la bugetul Serviciului Naţional de Sănătate, scrie Reuters.

Potrivit The Telegraph, Oliver Dowden a spus că eşuarea discuţiilor dintre PFA şi Premier League este un aspect care dă de gândit mai ales într-o perioadă în care mai multe cluburi au anunţat că şi-au trimis în şomaj tehnic o bună parte a personalului non-sportiv.

''Susţinerea din fonduri publice a celor care au fost trimişi în şomaj tehnic, în timp ce jucătorii câştigă mai departe milioane iar proprietarii cluburilor nu sunt afectaţi, nu aruncă o imagine prea bună asupra fotbalului. Într-o perioadă de criză naţională, sportul nostru tradiţional, fotbalul, trebuie să aibă un cuvânt de spus. Mă aştept să văd autorităţile din fotbal raportându-se la starea de spirit a populaţiei şi venind cu un plan urgent. Este important ca dezacordul privind salariile jucătorilor să nu afecteze tot ce a adus bun până acum sportul, inclusiv fotbalul, care trebuie să ajute eforturile guvernului'', a spus Dowden.

FC Liverpool a anunţat că şi-a trimis o parte din angajaţi în şomaj parţial din cauza consecinţelor economice cauzate de pandemia de coronavirus şi poartă negocieri pentru reducerea salariilor jucătorilor şi staff-ului tehnic.

Salariaţii trimişi în şomaj parţial beneficiază de un program iniţiat de guvernul britanic care subvenţionează cu 80% din salariul iniţial al angajatului ,până la maxim 2.500 lire sterline pe lună, pentru evitarea concedierii, iar clubul englez va suporta restul de 20%.

''Angajaţii vor primi salariul întreg şi ne vom asigura că niciun membru al personalului nostru nu va fi financiar defavorizat'', a precizat liderul din Premier League.

Alte trei cluburi engleze, Tottenham, Newcastle şi Norwich, au apelat la aceeaşi strategie în privinţa angajaţilor.

În ce priveşte reducerea salariilor la jucători şi antrenori, Liverpool a precizat că ''discuţiile sunt complexe şi prin consecinţă, procesul este în desfăşurare''.

Premier League a propus vineri cluburilor să-şi consulte jucătorii pentru a accepta o reducere salarială de 30%, ce ar însuma lunar 500 milioane lire sterline, pe perioada în care sezonul este întrerupt, dar discuţiile nu au ajuns la un rezultat concret.

În schimb, Manchester City a anunţat că nu îşi va trimite angajaţii în şomaj parţial, pentru a profita astfel de măsura adoptată de guvernul britanic pentru a ajuta societăţile să depăşească actuala criză economică generată de de pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.