Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracol în China: O femeie captivă timp de şase zile sub dărâmăturile unui imobil prăbuşit a fost găsită în viaţă

TV6 News
china prabusire

O femeie a fost salvată joi în oraşul chinez Changsha (centrul ţării) după ce a supravieţuit timp de şase zile sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit pe 29 aprilie, potrivit mediilor oficiale citate de EFE.

Femeia, captivă sub dărâmături 132 de ore înainte de a fi salvată, este cea de-a zecea supravieţuitoare a dezastrului care s-a soldat până în prezent cu cinci morţi, în timp ce alte zeci de persoane sunt date dispărute, potrivit Agerpres.

Echipa de salvare a detectat semne de viaţă prin metode tradiţionale, lovind obiecte, strigând sau cu ajutorul câinilor dresaţi, utilizând totodată mijloace speciale de intervenţie, precum drone sau detectori de semne vitale, a explicat Liang Buge, expert al echipei de intervenţie.

Cel puţin nouă persoane au fost arestate în legătură cu prăbuşirea imobilului, printre care proprietarul clădirii, acuzat de nerespectarea reglementărilor de construcţie şi de comiterea altor infracţiuni.

În imobilul de opt etaje, în care fuseseră efectuate modificări de structură, funcţionau magazine, un restaurant, o cafenea, un hotel de familie şi mai multe apartamente, potrivit agenţiei oficiale de ştiri Xinhua.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a cerut anchetarea faptelor şi a lansat o campanie naţională de reducere a riscurilor prezentate de clădirile construite în regie proprie.

În ultimii ani s-au prăbuşit mai multe imobile în China, precum hotelul din provincia Fujian din martie 2020, în care şi-au pierdut viaţa 29 de persoane, sau o altă clădire din zona turistică Jiangsu, în care au murit 17 persoane, în iulie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.