Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracolul din lanul de porumb - Piloții ruși care au salvat 233 de vieți au fost decorați de Putin

Vladimir Putin

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a acordat joi cea mai înaltă distincţie a ţării celor doi piloţi de linie ruşi care au reuşit în august o aterizare de urgenţă spectaculoasă într-un lan de porumb, salvând viaţa a 233 de persoane aflate la bord, informează AFP potrivit Agerpres.

"În condiţii dificile, echipajul a acţionat cu precizie şi coerenţă", a declarat preşedintele rus, acordând titlul de "Erou al Rusiei" lui Damir Iusupov şi copilotului său Gheroghii Murzin, în cadrul unei ceremonii la Kremlin. "Ei au dat dovadă de curaj" şi au permis "salvarea a zeci de vieţi", a adăugat Putin.

În 15 august, cei doi bărbaţi se aflau la comanda unui Airbus A321 al companiei ruse Ural Airlines care a decolat de pe aeroportul Jukovski, la periferia Moscovei, cu destinaţia Peninsula ucraineană anexată Crimeea. La câteva secunde după decolare, avionul lor s-a lovit de un stol de pescăruşi, ceea ce a dus la oprirea ambelor motoare. Ei au trebuit să aterizeze de urgenţă, fără tren de aterizare, pe un câmp situat la un kilometru de pistă.

Incidentul, care ar fi putut fi dramatic, s-a soldat cu spitalizarea unei singure persoane.

Supranumit în Rusia "miracolul din câmpul de porumb", incidentul a făcut din cei doi piloţi adevărate staruri în Rusia, ei fiind invitaţi să participe la numeroase emisiuni de televiziune şi să dea startul unor meciuri de fotbal.

Comandantul Iusupov a spus recent pentru presa locală că nici nu-şi mai spune numele la începutul zborului, pentru a evita "o reacţie emoţională" sau îngrijorare în rândul pasagerilor.

O polemică a izbucnit în Rusia după incident, experţi estimând că accidentul a fost cauzat de înmulţirea în Rusia a cazurilor de depozitare ilegală a gunoaielor, în jurul cărora proliferează stoluri întregi de pescăruşi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.