Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miracolul indian: Cum este posibil ca a doua cea mai populată țară din lume să aibă doar 29 de morţi, mai puțini decât România

india

India, deşi vecină cu China, are doar 29 de morţi de Covid-19 și asta pentru că Guvernul a luat măsurile din timp. Harsh Vardhan, un tânăr indian, a povestit, pentru MEDIAFAX, cum a evoluat situația în țara sa și cum s-au impus autoritățile.

Un tânăr indian explică ce măsuri a luat Guvernul pentru a opri răspândirea virusului.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

„Toate meritele sunt ale Guvernului. Primul pas luat de Guvern a fost să oprească toate călătoriile, autobuze, avioane, interne sau internaţionale, toate sunt amânate, asta e cea mai bună parte, şi au luat măsura atât de devreme 02:20 MUSCĂ 02:30 Al doilea pas a fost să încurajeze cât de sănătos poţi fi, care sunt lucrurile pe care le poţi mânca acum, cât de importantă e vitamina C pentru corp, e important să nu fumezi, să nu ieşi afară”, povestește, pentru MEDIAFAX, Harsh Vardhan, un tânar indian.

Oamenii nu luau în serios situaţia, dar prin continua atenţionare a Guvernului la riscuri, tânărul spune că au devenit conştienţi.

Ce se întâmplă cu cei care refuză, totuşi, să accepte măsurile? Ei bine, autorităţile le vor aplica „un masaj”.

„Pe 24, premierul nostru, Narendra Modi, ne-a rugat să stăm acasă în carantină, să nu ieşim afară, iar cine iese afară din casă, i se va aplica „masajul” de către poliţie, dacă înţelegeţi ce zic”, mai spune tânărul indian.

În India, doctori, poliţişti, lucrători sociali, fac parte din liniile de bătălie şi ajută cât de mult pot. Mulţi oameni fac parte din clasa de jos şi nu au posibilite nici măcar să îşi facă rezerve pentru perioada carantinei.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

„Aceasta e o ţară unde 20-30% din oameni fac parte din clasa muncitoare. Merg în oraşele metropolă să lucreze, nu au locuinţă permanentă, resurse pentru a procura mai multă mâncare pentru perioada carantinei, 21 de zile, nu sunt destul de sănătoşi să se întreţină, şi Guvernul îi susţine financiar și oamenii contribuie, ajută Guvernul, dau fonduri Guvernului să ajute oamenii săraci”, a adăugat Harsh Vardhan.

Puţin peste 1.000 de cazuri de infecţie cu COVID-19 sunt înregistrate în India până acum, iar 29 de persoane au murit din cauza noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.