Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Badea, predicții despre războiul din Ucraina: Putin s-a înșelat grav. Nu a anticipat în niciun fel hotărârea Occidentului și a NATO

Captura foto Antena 3
Mircea Badea

Mircea Badea a comentat contradicțiile în public între Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, și ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, şi a făcut o serie de predicții privind evoluția războiului în Ucraina.

Luptele între forţele ucrainene şi cele ruse continuă la Soledar, a declarat astăzi Ministerul Apărării rus, la câteva ore după ce grupul paramilitar Wagner anunţase că a preluat controlul asupra acestui oraş din estul Ucrainei, relatează AFP, conform Agerpres.

"Eu vă propun o altă variantă. Evident că nu am nici absolut niciun fel de experiență militară sau de pregătire în domeniu, sunt complet pe din afară și mărturisesc asta.

Vă propun însă ca variantă pe care eu nu o exclud, ca un cetățean, așa care mă uit și eu și încerc să intuiesc ce s-ar putea întâmpla. Am mai greșit și cu alte ocazii. Deci e doar o variantă de discuție.

Cred că inițial Putin s-a înșelat grav cu privire la ce a vrut să facă în Ucraina. Nu a anticipat în niciun fel hotărârea Occidentului și a NATO de a susține Ucraina.

Cred, poate că greșesc, cred că Ucraina, fără susținere NATO și a Occidentului nu mai exista în momentul ăsta. Deci, Putin s-a înșelat crâncen cu privire la NATO și la Occident și la îndârjirea cu care aceștia au susținut Ucraina.

Și cred ca variantă, mă gândesc că e posibil ca în acest moment ceea ce dorește Putin, indiferent ce ar fi dorit inițial, având în vedere totuși mobilizarea oarecum precară inițial, cred că e posibil ca Putin să fi înțeles că n-au cum să mai funcționeze lucrurile așa și să își dorească în acest moment anihilarea completă a Ucrainei.

O invazie de mari proporții şi dezlănțuirea celor mai crâncene lucruri care se pot dezlănțui asupra teritoriului Ucrainei.

Adică eu nu exclud nici acestă posibilitate de distrugere completă. S-ar putea ca asta să fie intenția acum.

Și eu cred că invazia va avea loc acum, nu în primăvară sau ulterior, ci acum", a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.