Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Cărtărescu dă vina pe țară pentru că nu a ajuns celebru: 'Am rămas, în ciuda evidenţei că toţi artiştii care s-au afirmat au făcut-o plecând de aici'

cartarescu basescu

Scriitorul Mircea Cărtărescu a afirmat, într-o postare, pe Facebook, de Ziua Naţională, că a rămas în România "în ciuda evidenţei că toţi artiştii români care s-au afirmat au făcut-o plecând de aici", iar faptul că ţara sa astăzi este "grav bolnavă" nu îl îndepărtează de ea ci îi stârneşte compasiunea şi instinctul de a ajuta.

"Am rămas în România în ciuda evidenţei că toţi artiştii români care s-au afirmat au făcut-o plecând de aici. Am vrut şi eu s-o fac de nenumărate ori, am fost împins câteodată s-o fac. Totuşi am rămas, riscând să fiu încă un autor obscur, pierdut in the middle of nowhere, ca atâţi scriitori ai noştri pe care-i cunoaştem doar noi", îşi începe el postarea.

Mircea Cărtărescu recunoaşte că se simte bine în România, se simte legitim aici, cunoaşte locurile, oamenii şi poate "folosi cotidian superba limbă română".

” Faptul că ţara mea e astăzi grav bolnavă nu mă îndepărtează de ea, ci-mi stârneşte compasiunea şi instinctul de-a ajuta. Stau aşezat lângă ea, pe patul ei de suferinţă, îi iau mâna şi-i spun, de ziua ei, la mulţi ani", a scris Cărtărescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.