Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia face exerciţii militare în Nagorno-Karabah și provoacă furia autorităţilor de la Baku

nagorno

Azerbaidjanul a condamnat marţi desfăşurarea unor exerciţii militare în enclava Nagorno-Karabah, controlată de Armenia, dar aflată în interiorul frontierelor azere, înainte cu o zi ca reprezentanţii celor două state să aibă o întâlnire la New York, în marja sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, transmite AFP.

Aceste manevre militare aeriene, care se vor încheia vineri, vizează mai ales îmbunătăţirea procesului de pregătire a piloţilor, potrivit Ministerului Apărării din Nagorno-Karabah, scrie agerpres.ro.

Autorităţile de la Baku au avertizat că armata azeră va doborî orice avion care se apropie de poziţiile sale, denunţând 'provocările' care vizează sporirea tensiunilor în regiune.

''Orice responsabilitate referitoare la posibile pierderi va reveni integral liderilor politici şi militari ai Armeniei'', a afirmat Ministerul Apărării azer într-un comunicat.

La rândul său, David Badaian, un reprezentant al republicii separatiste Nagorno-Karabah, a avertizat că va exista o ripostă în cazul 'unei ameninţări sau al unui comportament agresiv din partea Azerbaidjanului'.

Autorităţile de la Baku şi Erevan îşi dispută de la finalul anilor '80 această regiune cu populaţie majoritar armeană, care şi-a proclamat independenţa în 1991, după un război sângeros între forţele azere şi cele din Nagorno-Karabah susţinute de Armenia.

Un acord de încetare a focului a fost semnat în 1994, dar schimburile de focuri şi ciocnirile de-a lungul liniei frontului sunt frecvente şi provoacă victime în mod constant.

Comunitatea internaţională nu recunoaşte independenţa republicii Nagorno-Karabah, care oficial face parte din Azerbaidjan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.