Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Coșea pune cruce gazelor din Marea Neagră: Rusia va fi principalul producător de gaz, singurul de fapt, pentru Europa pe mult timp

rfi.ro
mircea cosea

Fostul ministru Mircea Coșea pune cruce proiectului de extragere a gazelor din Marea Neagră deoarece acesta ar concura cu noua conductă Nord Stream 2, proiect care va transforma Rusia în singurul furnizor de gaze pentru Europa.

Încă o 'EROARE' - Factură de aproape 6.000 de lei, emisă de ENEL pentru un apartament nelocuit

„Pentru noi, lucrurile nu se vor schimba. Vom merge înainte cu facturi foarte mari și ne vor da posibilitatea să ne plângem pe la anumite uși unde nu ne va asculta nimeni. Vreau însă să ridic o problemă. Vreau să vă spun că nu vom extrage niciodată (n.r. gazele din Marea Neagră). Pentru că s-a întâmplat un lucru în ultima săptămână care ar trebui să ne atragă atenția. S-a terminat marele proiect de gaze Nord Stream 2. Asta înseamnă uniunea economică și energetică între Rusia și Germania. Asta înseamnă că Rusia va fi principalul producător de gaz, singurul de fapt, pentru Europa pe mult timp. Această conductă a fost refuzată de Trump (n.r. fostul președinte american, Donald Trump) pentru că era în avantajul Rusiei, dar domnul Biden a aprobat-o. Aprobarea acestei conducte de către America înseamnă încetarea oricărei tentații de extragere a gazului românesc, care ar face o concurență, nu extraordinar de mare, dar ar face o concurență acestui concern energetic Rusia-Germania. Deci îi punem cruce. El nu va fi exploatat. Ne vor duce cu vorba. Ne va spune că mâine, că poimâine, că răspoimâine. Va începe ceva, dar lucrurile s-au terminat”, a declarat profesorul de economie, Mircea Coșea la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.