Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrebarea de 1.000 de puncte a lui Mircea Coșea: 'Sunt lucruri care te înfioară. Dacă intră în carantină și cei care fac vaccin, de ce ne mai imunizăm?'

Agerpres
Mircea Coșea

Mircea Coșea pune la îndoială nu doar planul de redresare economică pe care Florin Cîțu l-a pregătit, cât și situația sanitară și procedurile pe care autoritățile le recomandă populației.

”Sunt lucruri care te înfioară. Intră în carantină și cei care fac vaccin. Păi atunci de ce mai facem vaccin?”, este întrebarea de 1.000 de puncte a fostului ministru.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

„Carantina în Germania e concepută ca fiind o problemă a statului. Trebuie să compenseze cât mai mult pierderile sectoarelor din carantină, să mențină locurile de muncă pe cât este posibil și mai ales să mențină un anumit statut al cetățeanului german”, a spus Mircea Coșea, economist, scrie alephnews.ro.

„Deși noi avem unele programe interesante de întrajutorare, nu s-au pus în practică sau sunt cu foarte mari întârzieri. Noi am alocat pentru pandemie foarte puțin din PIB. Cel mai puțin din Europa. Aproape întreg bugetul se bazează pe fonduri europene, care vor veni când vor veni, nu prea repede.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Pandemia în România nu înseamnă chiar un blocaj total. Pandemia ar putea să creeze o situație și mai complicată din punct de vedere social. Ieșirile astea în stradă (…) e prima dată când începe să se activeze o anumită parte a populației. Ceea ce se întâmplă acum e grav, pentru că nu există nicio informație clară. (…) Informația e proastă, este o debandadă extraordinară. Incertitudinea este la ordinea zilei și asta este cel mai rău lucru pe care poate să îl vadă economia României într-un moment de criză”, a spus Mircea Coșea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.