Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Coșea trage un SEMNAL DE ALARMĂ: Dacă vor primi pensii speciale și primarii, e posibil să crească impozitele și taxele locale

Agerpres
Mircea Coșea

Profesorul Mircea Coșea a declarat miercuri, la B1 TV, că dacă de anul viitor vor primi pensii speciale și aleșii locali, atunci cel mai probabil impozitele și taxele locale vor fi majorate. Asta deoarece pensiile speciale ale primarilor nu pot fi plătite decât din bugetele locale, or acestea sunt deja falimentare.

În ultimii ani, pensiile speciale ale primarilor, vicepimarilor și președinților de consilii județene au fost abrogate, dar dacă Guvernul nu va adopta curând o Ordonanță de Urgență pentru abrogarea lor din nou, ele vor intra în plată de la 1 ianuarie. Marți, USR a solicitat noii coaliții să desființeze aceste pensii speciale prin OUG.

Coșea a mai spus că dacă va fi respectat principiul contributivității în plata pensiilor, așa cum promite noua coaliție PSD – PNL – UDMR, atunci viitorul guvern va intra în istorie. Profesorul, însă, a părut destul de sceptic că politicienii vor face acest lucru.

„Trecerea la contributivitate e, din punctul meu de vedere, cel mai bun lucru. Dacă acest lucru se va realiza, acest guvern are șansa să intre în istoria politicilor economice după 1990. Deocamdată, așa cum e trecut și se vorbește pe holurile Parlamentului, mie nu mi-e foarte clar cum se va realiza. Dar ideea e foarte bună. Trebuie să remarc aici că nu aparține acestei coaliții, aparține USR-ului încă de mai mult timp. Deci există o anumită continuitare în gândire pe care guvernările le au. Să vedem cum se va pune în practică, dar ideea e bună.

Ar trebui să se facă ceva în legătură cu pensiile speciale ale primarilor, că acum nu e clară nici maniera de plată, nici dacă există posibilitatea de plată, că ele vor veni din bugetele locale, care sunt falimentare. O consecință a introducerii acestor pensii la primari ar putea fi creșterea impozitelor și taxelor locale”, a declarat Mircea Coșea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.