Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Creţu, prefectul judeţului Sibiu: 'Facem eforturi pentru soluţionarea dificultăţilor în urma creşterii numărului bolnavilor COVID'

digi24.ro
covid-19

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a declarat marţi, că autorităţile fac eforturi pentru soluţionarea dificultăţilor apărute în sistemul sanitar ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19 din judeţ, menţionând, printre altele, că la Spitalul Municipal Mediaş au fost create 20 de locuri pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

"Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaş, unde în acest moment se internează primii pacienţi COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi, dintre care două dispun de dotare specifică secţiei ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcţiona la capacitate şi randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanenţă pacienţii care vor avea nevoie de cele două paturi dotate pentru ATI", a declarat prefectul Mircea Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă online, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Colegul lui Dan Bittman, reacție dură: Vă spun că am un IQ peste medie. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel

Acesta a mai menţionat că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost demarată deja procedura de achiziţie pentru o staţie de oxigen care va deservi şase paturi cu dotare ATI situate în structura modulară şi, de asemenea, s-au demarat angajările de personal care să deservească pacienţii din această structură.

"Urmează ca în aproximativ 14 zile toate procesele demarate să fie încheiate şi aceste paturi să poată funcţiona", a spus acesta.

Totodată, sala sindicală aflată în corpul administrativ al Spitalului Judeţean va fi amenajată şi transformată în punct de sprijin pentru secţia UPU, urmând să fie folosită pentru recoltarea de probe, pentru tratament şi pentru izolarea pacienţilor în boxe separate.

"În ceea ce priveşte situaţia de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, trebuie luate urgent măsuri întrucât condiţiile în care personalul de acolo îşi desfăşoară activitatea sunt dificile (...) Concret, vorbim despre suplimentarea personalului din UPU, precum şi extinderea zonei unde sunt pacienţii suspecţi de infecţie COVID-19. Mâine dimineaţă vom vedea exact de ce este nevoie pentru a amenaja Sala Sindicală în Sprijinul UPU şi vă anunţăm de îndată ce ştim exact în cât timp aceasta va fi gata", a menţionat Mircea Creţu.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

Prefectul a adăugat că va lua măsuri şi pentru mărirea capacităţii de testare COVID-19.

"În acest moment se fac în medie aproximativ 350 de teste pe zi (...) Am solicitat punctual să mi se comunice de ce este nevoie pentru a testa la capacitate maximă, în condiţiile în care sunt funcţionale trei aparate de testare RT-PCR, două în cadrul SCJU Sibiu şi unul în cadrul Spitalului de Pediatrie. De asemenea, la nivel naţional se lucrează la îmbunătăţirea sistemului informatic de raportări, astfel că în curând la nivel local vom avea o situaţie foarte clară a numărului de teste efectuate (...) Având în vedere contextul naţional şi implicit situaţia dificilă existentă la nivelul judeţului Sibiu privitor la lipsa locurilor destinate îngrijirii persoanelor infectate cu noul SARS-Cov-2 din unităţile sanitare vă asigurăm că reprezentanţii autorităţilor publice depun eforturi în vederea soluţionării a cât mai multor dificultăţi apărute în mod gradual ca urmare a creşterii semnificative a numărului de persoane confirmate cu COVID-19 care prezintă o stare de sănătate ce necesită îngrijiri medicale de specialitate", a conchis prefectul.

Luni, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, s-a arătat deranjat de apelul făcut, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de medicul Voichiţia Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SCJU, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID-19, pentru că nu mai sunt locuri la ATI, aceasta cerând mai multe paturi pentru bolnavii infectaţi.

Prefectul Mircea Creţu şi-a exprimat speranţa că medicul urgentist nu va pune întrebări. "Ascultaţi-mă, sper că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum", a spus prefectul sibian.

Prefectul a asigurat-o pe Voichiţa Halmaghi că marţi, la ora 13,00, într-o şedinţă la Prefectură, poate face propuneri, dar i-a zis şi că "face de minune" judeţul prin ceea ce a spus.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, l-a îndemnat, marţi, pe prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, să asculte când vorbesc medicii, adăugând că "de foarte multe zile" la UPU Sibiu pacienţii stau la coadă "cu orele, în frig".

"Domnule prefect al Sibiului, dacă simţiţi că e presiunea prea mare, poate nu e locul dvs. acolo. Vă sfătuiesc să ascultaţi de medici când medicii vorbesc. Judeţul Sibiu nu se face 'de minune' pentru că un doctor spune lucrurilor pe nume, ci pentru că e condus de oameni care la şapte luni de la declanşarea pandemiei sunt surprinşi de evenimente şi încearcă să bage sub preş realitatea. De foarte multe zile, la UPU Sibiu, pacienţii stau la coadă cu orele, în frig. Ieri erau la coadă cel puţin 40 de oameni... Asta este 'de minune'", a scris liderul USR pe Facebook.

Un pacient cu COVID-19 internat în Spitalul Municipal din Mediaş, a decedat vineri, în timp ce aştepta să fie transferat într-o secţie de Terapie Intensivă dintr-un alt spital, a declarat, vineri, pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, medicul Gabriel Budescu. Unitatea medicală din Mediaş nu avea disponibile paturi de ATI pentru bolnavii cu noul coronavirus, în condiţiile în care nu era funcţional şi avizat un lift în clădirea destinată tratării pacienţilor cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.