Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Diaconu, Ilan Laufer și Alexandru Coita au anunțat înființarea rețelei naționale de voluntari pentru O ROMÂNIE VERDE

Ilan Lufer aunță pe pagina sa de socializare crearea unei rețele de voluntari pentru inițiativa cetățenească O ROMÂNIE VERDE ȘI CURATĂ împreună cu Mircea diaconu și Alexandru Coita

„Mircea Diaconu, Ilan Laufer și Alexandru Coita au anunțat la Poiana Brașov înființarea rețelei naționale de voluntari pentru inițiativa cetățenească O ROMÂNIE VERDE ȘI CURATĂ

Astăzi, la Poiana Brașov, a avut loc constituirea rețelei naționale de voluntari care vor promova inițiativa cetățenească „O Românie verde și curată.” La evenimentul organizat de Ilan Laufer și Alexandru Coita au participat peste 150 de lideri ai echipelor de voluntari din toate județele țării. Punctul central al conferinței a fost reprezentat de discursul lui Mircea Diaconu care, împreună cu cei doi organizatori, sunt semnatarii Pactul care a dat naștere acestui proiect național de regenerare a naturii din România.

Cei trei inițiatori au anunțat că, în următoarele săptămâni, va demara o campanie de strângere de semnături la nivel național pentru schimbarea legislației privind protecția mediului și crearea unui program național de igienizare a ecosistemului natural din România.

Mircea Diaconu a subliniat că acest proiect trebuie privit ca pe o cupolă care să reunească toți actorii interesați de protecția mediului, atât din zona politică cât și din rândul societății civile. „O Românie verde și curată” este o inițiativă care nu se construiește în opoziție cu ceva sau cu cineva, dimpotrivă, își propune să aducă la masă toți actorii relevanți care pot contribui la o folosire sustenabilă a resurselor naturale din Romănia.

Ilan Laufer și Alexandru Coita au atras atenția celor prezenți că participă la un moment foarte important pentru proiect. O dată cu constituirea rețelei naționale de voluntari, demarează pregătirile pentru campania de strângere de semnături pentru promovarea inițiativă „O Românie verde și frumoasă,” asumată de cei doi lideri încadrul primului proiect de țară al ultimilor 15 ani, ROMÂNIA 10 ÎN 10.

Sorin Bota, deputat al Platformei Social Liberale, aflat în public, a anunțat că formațiunea a creat deja o echipă de lucru care lucrează la un set de propuneri legislative în acest sens, care va prevede inclusiv înăsprirea pedepselor. Acesta a invitat reprezentanți tuturor partidelor politice să se alăture inițiativei cetățenești lansate de Mircea Diaconu și să susțină pachetul legislativ care urmează să fie depus în Parlament.

Românii cărora le pasă de natură și sunt interesați să se implice ca voluntari în proiect sunt rugați să trimită un e-mail la adresa oromanieverdesicurata@gmail.com.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.