Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dobre: Legea turismului, în dezbatere publică săptămâna viitoare

www.observator.tv
Mircea Dobre

Legea turismului va intra în dezbatere publică cel târziu săptămâna viitoare și în primă lectură în Guvern până la 1 septembrie 2017, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Turismului, Mircea Dobre.

"Încă mai lucrăm la Legea turismului. Suntem aproape de final și probabil, dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare o punem în dezbatere publică, atât cât este necesar. Până la 1 septembrie 2017 o vom avea ca primă lectură în Guvern, apoi o aprobăm ca proiect de lege în cadrul unei ședințe de Guvern. Ulterior, documentul va merge la Parlament pentru dezbatere și aprobare și apoi la domnul președinte pentru promulgare", a afirmat Dobre.

În primăvara acestui an, ministrul Turismului declara, în cadrul primei ediții a Conferinței Naționale a Industriei Ospitalității, organizată la București, că Legea turismului este greu de realizat și că aceasta ar putea intra în vigoare începând de la 1 ianuarie 2018.

"Sunt multe de spus, dar avem un avantaj că instituția pe care o conduc pleacă de la zero. În ultimii ani nu s-a făcut nimic în industria de profil. Este un dezavantaj că nu s-a făcut nimic și că mergem pe o legislație veche de aproximativ 13-14 ani. Nu trebuie să ne mai uităm în spate, ci numai înainte. Au fost făcuți pași foarte importanți într-un timp foarte scurt, într-o colaborare foarte bună cu entitățile private. Trebuie să recunoaștem că investițiile în turism și alimentație publică sunt private 99%. Ne-am propus ca Legea turismului să o realizăm și o să o dezbatem până la 1 iulie 2017, pentru a putea intra în vigoare din 1 ianuarie 2018. Trebuie să fie o perioadă de pregătire, nu doar pentru cei privați, ci și pentru cei din administrația publică. O lege care nu este ușor de realizat. Trebuie să ne gândim foarte bine cum să avem această lege: una stufoasă prin care nu vom realiza mare lucru sau una scurtă, dinamică în care să definim ceea ce avem de definit?", a spus, la vremea respectivă, Dobre.

În acest context, oficialul a precizat că industria turismului ar putea să se dubleze când vorbim despre procentul din produsul intern brut, până la 3%, în timp ce pe partea de pachete de servicii turistice România trebuie să rezolve procedurile de pre-infringement în care este angrenată până la 31 decembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.