Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dușa, discuții cu ministrul de stat al MAE nigerian despre proiectele de cooperare privind apărarea

mircea dusa

Secretarul de stat Mircea Duşa a primit-o, vineri, pe ministrul de stat al MAE nigerian, Khadija Bukar Abba Ibrahim, cei doi discutând, printre altele, despre proiectele concrete de cooperare dintre cele două state pe dimensiunea de apărare. 

"Cele mai importante subiecte de pe agenda discuţiilor oficiale au fost proiectele concrete de cooperare pe dimensiunea de apărare dintre cele două state. Cei doi oficiali au subliniat rolul important pe care îl are parteneriatul strategic dintre Africa şi Uniunea Europeană în climatul de securitate internaţională, cu rezultate concrete în combaterea terorismului internaţional şi a proliferării armelor de calibru mic", se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării transmis, vineri, AGERPRES

MApN arată că un alt subiect de interes a fost colaborarea bilaterală în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, prin participarea la misiuni sub egida ONU, România şi Nigeria având o contribuţie importantă la sporirea stabilităţii şi consolidarea păcii pe plan mondial. 

La finalul întâlnirii, menţionează sursa citată, Mircea Duşa a exprimat convingerea că nivelul actual al cooperării bilaterale în domeniul apărării se va extinde în viitor, pornind de la prevederile acordului interguvernamental privind cooperarea militară. Consolidarea relaţiilor bilaterale ar putea avea loc în domenii precum informaţiile militare sau învăţământul militar. 

"Acordul asigură ofiţerilor din Nigeria posibilitatea să participe la cursuri organizate de instituţiile de învăţământ militar din România în specializări precum managementul resurselor de apărare, pregătirea lingvistică sau pregătire specifică la nivelul categoriilor de Forţe Armate", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.