Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Dușa, întâlnire cu ambasadorii Regatului Haşemit al Iordaniei şi Republicii Libaneze în România

mircea dusa

Secretarul de stat Mircea Duşa, şeful Departamentului pentru politica de apărare şi planificare, a avut, marţi, o serie de discuţii oficiale cu ambasadorii Regatului Haşemit al Iordaniei şi Republicii Libaneze în România, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN), conform agerpres.ro

Discuţiile cu Saker Malkawi, ambasadorul Iordaniei, s-au axat pe proiectele concrete de cooperare în domenii precum lupta împotriva terorismului, managementul resurselor umane şi medicina militară, precizându-se că un rol deosebit îl are Comitetul militar mixt româno - iordanian, care se întruneşte anual, următoarea reuniune fiind în această toamnă la Bucureşti. 

Potrivit sursei citate, Mircea Duşa a exprimat convingerea că relaţiile dintre România şi Iordania se vor intensifica în viitorul apropiat în baza acordului interguvernamental privind cooperarea militară. 

Cea de-a doua întâlnire, cu ambasadorul Libanului, Rana Mokaddem, a fost axată pe încheierea ,,Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Liban privind cooperarea în domeniul militar'. Detaliile prevăzute în document au fost negociate şi în cadrul vizitei oficiale pe care Mircea Duşa a efectuat-o în Liban în luna mai a acestui an. Au fost reiterate discuţiile purtate cu ministrul libanez al apărării, în cadrul cărora au fost stabilite domeniile cu potenţial ridicat de cooperare, cum ar fi planificarea apărării, pregătirea şi educaţia personalului militar, cooperarea în domeniul tehnico - militar. 

Duşa a subliniat că atât Iordania, cât şi Libanul sunt parteneri valoroşi şi de încredere în Orientul Mijlociu, cu atât mai mult cu cât mediul de securitate internaţional a fost serios afectat de criza din regiune. 

Respectivul acord va fi semnat după ce vor fi îndeplinite procedurile guvernamentale de avizare şi, ulterior, se va obţine aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. 

La finalul ambelor discuţii, oficialii prezenţi au apreciat contribuţia ţării noastre la lupta împotriva terorismului. România s-a angajat să participe la eforturile Coaliţiei Internaţionale cu instructori militari şi consilieri. În privinţa misiunii aliate Resolute Support, ţara noastră va rămâne în topul statelor contributoare şi în anul 2018, cu o prezenţă de aproape 700 de militari, se mai arată în comunicatul MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.