Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană a început Operațiunea 'Marea Lipeală'

sfat negocieri

Alegerile locale s-au încheiat, nu însă și negocierile. În aceste zile au încă loc negocieri la sânge pentru majorități în consiliile locale și în consiliile județene și se face troc din greu pe funcțiile obținute de diferitele partide mai mari și mai mici.

Vezi și: SENZAȚIE: DNA, unita cu DIICOT-ul! (presa)

În mai toate zonele țării cele două mari partide fac tot ce pot pentru a convinge partide ca PER, PMP, UNPR, ALDE și PSRO să se combine în diverse arhitecturi pentru a face majoritățile necesare adjucării potului cel mare - majorități în CL și viceprimari SAU majorități în CJ-uri și deci președinți și vicepreședinți.

Încet, încet negocierile punctuale au deviat spre înțelegerile pre-electorale pentru parlamentarele din noiembrie. Cel mai probabil ALDE și PMP vor aborda aceste alegeri cu liste proprii. Nu se va întâmpla același lucru și în cazul UNPR sau PSRO. Cel puțin UNPR-ul condus de Valeriu Steriu are deja un protocol cu PSD-ul și chiar au mers în foarte multe locuri din țară pe liste comune sub sigla Alianței PSD-UNPR care și-a adjudecat Bucureștiul , dar și alte mari orașe.

Într-o situație mai ciudată se află PSRO-ul lui Mircea Geoană. Ei au un protocol de colaborare destul de complex cu PNL, dar care nu prea a funcționat. În acest moment surse politice susțin pentru STIRIPESURSE.RO cp PSRO negociază zestrea de la locale contra locuri pe listele pentru parlamentarele din toamnă.

Vezi și: LOVITURĂ teribilă pentru românii din Marea Britanie: Decizia luată de Comisia Europeană

În urma unei succinte analize s-a ajuns la concluzia că cu o listă proprie partidul s-ar îngropa definitiv. Din acest motiv s-au pornit negocieri imediate și destul de insistente atât cu PSD cât și cu PNL.

Potrivit informațiilor noastre ar fi privilegiată o alianță cu PSD-ul lui Liviu Dragnea. Unul din motive ar fi că deși avantajele nu sunt poate atât de mari ca cele promise de PNL, locurile promise sunt mult mai sigure ca la liberali. Un al doilea motiv ar fi cel doctrinar de vreme ce ambele partide se revendică a fi de filieră social-democrată. Un al III-lea motiv ar fi că în ciuda animozităților personale dintre Mircea Geoană și diverși lideri ai PSD, în marea masă a partidului fostul șef al partidului încă se bucură de destulă simpatie.

Citește și: Moise Guran, răspuns dur pentru Victor Ponta: Nu-i e jenă? A avut coșmaruri mulți ani cu mine

Asta nu înseamnă însă că nu au fost tatonări și cu liberalii, dar cum nimic concret nu s-a discutat a rămas privilegiată pista PSD. Cel puțin așa au primit instrucțiuni aleșii locali ai PSRO să stea la masă cu PSD și să construiască majorități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.