Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană, avertisment pentru aliații NATO: Rachetele chineze pot lovi Europa şi Statele Unite

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea geoana

Amenințare fără precedent la adresa Europei, dar și a Statelor Unite ale Americii! Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, avertizează că ţările europene se află în raza de acţiune a arsenalului de rachete al Chinei.

„Confruntându-ne cu apariţia noilor tehnologii şi cu faptul că rachetele chineze au acum capacitatea de a atinge continentele european şi american, va trebui să devenim mai atenţi la ascensiunea Chinei”, a spus Geoană, conform Washington Examiner.

'ABANDONAT' de avocații săi, Liviu Dragnea petrece ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR în penitenciar - Ce s-a întâmplat în instanță

Avertismentul vine după ce Geoană a mai spus, vineri, într-un discurs la Institutul Hudson, că a venit timpul ca statul chinez să devină o parte a acordurilor pentru controlul armamentului din care fac parte şi Rusia şi Statele Unite.

„Observăm, astăzi, o luptă epocală pentru felul în care se organizează societăţile umane. Bătălia se poartă între noi, cei care credem că democraţia, piaţa liberă şi societatea deschisă sunt soluţia, şi ceilalţi, care cred că societăţile închise, regimurile autoritare şi dictaturile sunt cele mai eficiente formule de guvernare pentru societăţile moderne”, a adăugat Geoană.

„Este o diferenţă în felul în care ne raportăm la Rusia şi la cel în care ne raportăm la China în cadrul alianţei (n.r. - NATO). Faptul că noi considerăm China ca fiind o provocare dar şi o oportunitate reflectă perspectiva conform căreia China schimbă balanţa globală a puterii”, a concluzionat secretarul general adjunct al NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.