Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană crede că cetățenilor R. Moldova le va fi mai bine alături de Occident, unde există prosperitate și libertate, decât cu Rusia

Politico
Mircea Geoana

Occidentul este cel care poate oferi o viață mai bună cetățenilor R. Moldova, nu Federația Rusă care amenință „cu războiul și cu destabilizarea”, este convind secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Să nu punem urechea la toată propaganda pe care Rusia încearcă să o împingă, pentru că este clar: declarațiile cu privire la Transnistria, tot ce înseamnă războiul hibrid, dezinformarea nu au alt scop decât să pună la îndoială drumul european al Republicii Moldova, să sădească frică și dezbinare. Și o spun și pe această cale ca român și ca lider al Alianței Nord-Atlantice că nu există comparație între viața în Occident, prosperitate, libertate, democrație, o viață mai bună pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru copii, poate o șansă ca diaspora să mai vină și acasă; față de ceea ce oferă Rusia care nu oferă decât negură și iată, amenințări cu războiul și cu destabilizarea”, a declarat Mircea Geoană într-un interviu la „Moldova 1”, relatează stiripesurse.md

În alt context, Mircea Geoană a afirmat că încă analizează opțiunile după expirarea mandatului de secretar general adjunct NATO.

„Sunt încă tânăr și în putere, și normal că analizez opțiuni și variante pentru după ce voi termina jobul aici. Am avut privilegiul să lucrez cinci ani de zile cu secretarul general Stoltenberg, este un lider excepțional și nu doar pentru că suntem colegi și prieteni sau că-mi este șef. (…) Iar viața după NATO sunt convins că va fi foarte interesantă și pentru mine, și pentru familia, și prietenii mei”, a subliniat Mircea Geoană.

Cât privește o candidatură la alegerile prezidențiale din România, Geoană a evitat să dea un răspuns clar în acest interviu, semn că-și respectă promisiunea făcută în martie, când a declarat că va anunța dacă intenționează sau nu să candideze la alegerile prezidențiale după summitul Alianței de la Washington din iulie.

„Încă o dată, toate vin la momentul respectiv. Har Domnului, am atât de multe variante de a face ceva interesant în viața mea în continuare, încât am luxul să aleg momentul și modalitatea de a-mi continua viața după aceea”, a răspuns Mircea Geoană.

Menționăm că mandatul lui Mircea Goană în funcția de secretar general adjunct al NATO se încheie anul acesta, iar presa a speculat intens despre o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.