Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană DĂ ALERTA și acuză Rusia de politici AGRESIVE: Pregătim PROPUNERI SCRISE

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea geoana

Secretarul general al NATO, Mircea Geoană, anunță că alianța e extrem de îngrijorată de semnalele transmise de Rusia cu privire l un posibil atac în Ucraina. Geoană spune că NATO va trimite Rusiei mai multe propuneri de colaborare pentru a evita un război.

"Acţiunile Federaţiei Ruse, extrem de agresive la adresa Ucrainei şi în general la adresa vecinilor săi, au condus la o situaţie de securitate care este cea mai severă din ultimii 30 de ani. Pentru că este o situaţie cu un risc de securitate ridicat, noi credem la NATO şi e ceea ce facem în mod activ, este să căutăm o soluţie politică şi diplomatică. Pentru că întotdeauna diplomaţia şi dialogul sunt mai bune decât tensiunea sau conflictul. De aceea, după reuniunea NATO-Rusia de acum câteva zile, pentru prima dată după 2 ani şi jumătate, în pofida insistenţelor repetate pe care le-am făcut la adresa Federaţiei Ruse să vină la masa dialogului cu NATO, am avut acest dialog acum câteva zile.

Pregătim propunerile scrise pe care NATO le va trimite Rusiei. Secretarul general NATO a înaintat o scrisoare către toţi membrii Consiliului, şi Federaţiei Ruse, şi celor 30 de aliaţi, sugerând şi indicând 3 grupuri tematice de subiecte care ar putea să facă subiectul unei discuţii în formatul NATO-Rusia, vom vedea care va fi răspunsul Rusiei”, a declarat Mircea Geoană în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, potrivit Adevărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.