Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană dă de pământ cu Tăriceanu și PSD: O coaliție informală care luptă împotriva justiției

geoana

Dosarul de urmărire penală deschis pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu a umplut paharul pentru Mircea Geoană. Fostul șef al Senatului, unul dintre cei mai vocali susținători ai independenței justiției, avertizează asupra reactivării a ceea ce numea în urmă cu puțin timp “Coaliția răului”.

Vezi și: BOMBA ZILEI Antifrauda anchetează legăturile dintre Asesoft și Hexi Pharma

“Se creează o linie de forță, transpartinică, ce își propune în mod public încetinirea ritmului luptei împotriva corupției și îngrădirea independenței justiției. Cei care sunt campionii și vectorii de comunicare a acestei coaliții informale, dar reale, sunt cunoscuți. Aceștia încearcă să protejeze grupurile de interese care sunt deranjate de lupta împotriva corupției. Este un pericol pentru prezentul și viitorul României. Este obligația  noastră, a celor care înțelegem că o țară cu politicieni corupți nu poate fi o țară prosperă”, a spus președintele Partidului Social Românesc la conferința de presă din Iași.

Echilibrul în astfel de situații nu se poate atinge decât prin modificarea regulamentelor Camerei Deputaților și Senatului și adoptarea unui cod de conduită prin care persoanele urmărite penal să își piardă funcția de demnitate publică, spune Geoană.

“Pentru a evita situațiile jenante la care asistăm ce ceva timp în Guvern și Parlament, propunerea mea, ca fost președinte de Senat, este modificarea regulamentului și adoptarea unui cod obligatoriu de conduită care să stipuleze ca atunci când începe urmărirea penală împotriva unui demnitar cu o funcție importantă, automat acel personaj să își piardă funcția de demnitate publică pentru a evita situația în care reputația întregii instituții este afectată de lupta despre cine are dreptate. Dreptatea se stabilește doar în Justiție”, a spus șeful PSRO.

Parlamentul României este victima unui lung proces de descalificare publică și redevine periodic, prin mijlocirea acelorași actori, reduta luptei împotriva justiției, avertizează și PSRO într-un comunicat în care acuză anumiți parlamentari că “încearcă să confecționeze metode prin care să denatureze sensul legilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.