Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană, favorit la alegerile prezidențiale. Prima reacție din PSD: 'Nu mă surprinde, s-a comportat ca un posibil candidat'

stiripesurse.ro
ciolacu geoana

Liderul PSD sector 1, Florin Manole, a declarat marţi că prezenţa lui Mircea Geoană în sondaj pe primul loc la alegerile prezidenţiale nu îl surprinde pentru că, ”deşi nu ştiu să fi spus explicit că doreşte să candideze, s-a comportat ca un posibil candidat”. El a mai precizat că preşedintele PSD nu a făcut niciodată un scor cu 10 la sută sub partid şi a arătat că în şedinţele de partid la care a participat, discuţia despre alegerile prezidenţiale nu a fost abordată nici măcar în treacăt pentru că alegerile europarlamentare sunt foarte importante.

”Prezenţa domnului Geoană nu mă surprinde pentru că, deşi nu ştiu să fi spus explicit că doreşte să candideze, dar s-a comportat ca un posibil candidat. De asta nu mă surprinde nici măsurarea lui şi nici faptul că are un scor bun”, a spus Florin Manole în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News..

El a arătat că ”preşedintele PSD nu a făcut niciodată un scor cu 10 la sută sub partid, la niciun fel de alegeri şi nici nu crede că se va întâmpla vreodată”.

Întrebat dacă sunt şanse ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Manole a spus: ”Eu nu cred, pentru că până anul viitor mai e şi nu l-am auzit să fi cerut lucrul ăsta”.

”Realmente în acest moment, în şedinţele de partid la care am participat eu şi am participat la multe, discuţia despre alegerile prezidenţiale nu a fost abordată nici măcar în treacăt pentru că alegerile europarlamentare sunt foarte importante şi de felul în care vom ştii să gestionăm şi de scorul de la europarlamentare, şi de scorul celorlalte partide, va depinde foarte mutl calculul de după”, a mai spus Manole, el precizând că şi preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, s-a lansat în cursa pentru prezidenţiale după europarlamentarele din 2014, nu înainte.

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News,ro.

Acelaşi sondaj indică faptul că 57,2% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor merge la vot. Sondajul include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR George Simion fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă cu Mircea Geoană.

”Concluziile principale pe care le putem observa din aceste date sunt: preferinţa în premieră pentru un candidat independent care modifică semnificativ performanţa celorlalţi candidaţi susţinuţi de un partid”, subliniază directorul general al INSCOP Research, Remus Ştefureac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.