Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană iese la atac: 'Nu ne jucăm cu cifre, ci cu destine'

Mircea Geoana

În timp ce toată lumea se întreabă care sunt cauzele demisiei ministrului Fondurilor Europene, Partidului Social Românesc vrea să știe cine este responsabil pentru pierderea celor 7 miliarde de euro din banii europeni. Bani din exercițiul bugetar 2007-2013 pe care România nu îi va recupera niciodată și care înseamnă aproximativ 40% din totalul fondurilor alocate țării noastre.

“Ne înghesuim să discutăm cazul individual al ministrului demisionar al Fondurilor Europene. În afara aberației logice că acest om ar fi putut schimba ceva semnificativ în scurtul său mandat, vreau să remarc că o analiză serioasă nu interesează pe nimeni. De ce nu facem o radiografie cinstită a eșecului, pentru că vina, deși inegal distribuită, aparține tuturor guvernelor de după 2004. Inclusiv ai celor 2 ani de pregătire suplimentară până la aderarea din 2007. Am pierdut șansa de a avea 60 de spitale, 12 mii de școli, sau 1200 de kilometri de autostradă, plus locurile de muncă pe care le-ar fi generat aceste proiecte. Nu ne jucăm cu cifre, ci cu destine. 28 de milioane de pensii medii sau salarii minime s-ar fi putut plăti din acești bani”, a spus Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc.

În acest sens, cerem declanșarea unei anchete inter-instituționale (Președinție, Guvern, Parlament, Curtea de Conturi, Parchetul General) prinvind cauzele, responsabilii și măsurile pentru redresarea situației 2014-2020. 30 de miliarde de euro sunt disponibile în această perioadă, iar în acest ritm, premisele să îi pierdem sunt la fel de mari ca până acum. Corupția, incompetența și politizarea excesivă a instituțiilor care au administrat fondurile europene este principala cauză a dezastrului. Pericole la fel de prezente și astăzi în aparatul de stat care vor sta în calea promovării mobilității pe piața muncii și a îmbunătățirii accesului la ocupare pe baze de performanță, se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.