Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană (NATO) a sesizat punctul slab al Rusiei: 'E o diferenţă tot mai importantă'

Inquam Photos / Octav Ganea
mircea geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, reafirmă încrederea Alianţei că Ucraina poate câştiga războiul început de Rusia pe teritoriul ţării vecine, Geoană spunând că Ucraina "merită" să iasă învingătoare din acest război. Mircea Geoană susţine că în sudul şi estul Ucrainei progresul forţelor ruseşti este "minimal", iar obiectivele campaniei militare a Rusiei sunt "departe de a fi îndeplinite", relatează News.ro.

"Este foarte clar că la multe săptămâni după declanşarea războiului împotriva Ucrainei de către Federaţia Rusă obiectivele acestei campanii sunt departe de a fi îndeplinite. Au pierdut războiul pentru Kiev, iar în partea de est, în Donbas şi chiar şi în sud progresul forţelor ruseşti este minimal şi în multe zone vedem contraofensiva forţelor ucrainene. De aceea, miniştrii de externe din NATO au reconfirmat faptul că vor continua să susţină Ucraina, procesul demarat la Ramstein de coordonare pentru asistenţă militară va continua, Ucraina va fi şi mai bine pregătită, şi mai bine echipată şi avem toată încrederea că Ucraina poate câştiga acest război”, a afirmat Mircea Geoană, luni seară, la Digi 24.

În ceea ce priveşte evoluţiile din Marea Neagră, oficialul NATO a arătat că "bătălia care se duce pentru Insula Şerpilor este legată de ideea că Rusia vrea să blocheze accesul la Marea Neagră al Ucrainei şi exporturile de cereale şi minereuri ale acestei ţări".

"Este clar că în acest moment Federaţia Rusă doreşte să sufoce economic Ucraina”, a spus Geoană, adăugând că aliaţii Ucrainei fac eforturi pentru a "suplini această dificultate economică”, acordând susţinere nu doar militară, ci şi financiară şi prin găsirea de soluţii alternative pentru realizarea exporturilor.

Geoană a mai spus că se observă "o diferenţă tot mai importantă între nivelul de ambiţie politică pe care conducerea de la Kremlin şi-o propune şi capabilităţile militare de pe teren ale Federaţiei Ruse în a îndeplini acele obiective”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.