Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Geoană: 'SPD joacă un rol central în procesul de transformare a culturii strategice a Germaniei și a arhitecturii de securitate a Europei'

Radu Pop
facebook.com
Mircea Geoana

Prezent  la evenimentul de lansare care precede cea de-a 59-a Conferință de Securitate de la München (MSC), Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut apel la unitate pentru a putea construi un sistem de norme la nivel mondial, un sistem care să fie capabil să împiedice impactul negativ al conflictului actual (nesiguranța alimentară, creșterea prețurilor la energie, instabilitatea). ,,Cu cât vom face mai mult pentru Ucraina acum, cu atât mai repede nu vor mai avea loc aceste crime, războaie, suferințe și efecte în toată lumea”, a menționat Mircea Geoană.

În prezent, ,,întreaga lume trece printr-o transformare profundă strategică și în termeni de securitate - declanșată de asalturile masive ale Rusiei și ale altor puteri revizioniste împotriva democrațiilor noastre și a sistemului internațional bazat pe norme și reguli”, a punctat Secretarul General Adjunct al NATO.

La deschiderea Conferinței de Securitate de la Munchen au participat, de asemenea, Olha Stefanishyna, vice-premierul Ucrainei, Tobias Lidner, ministru de stat pentru Afaceri Externe al Germaniei, Nathalie Tocci, directorul Institutului pentru Afaceri Internaționale din Roma, precum și Christoph Heusgen, președintele Munchen Security Conference.

Geoană obține sprijinul social democraților germani

În marja evenimentul de lansare care precede cea de-a 59-a Conferință de Securitate de la München (MSC), Mircea Geoană a avut o întâlnire cu Saskia Esken, co-președinta Social Democraților Germani (SPD), în contextul în care SPD este, în prezent, principalul partid al coaliției de guvernământ. În cadrul discuțiilor, oficialul român a subliniat rolul central pe care SPD îl are în procesul de transformare a culturii strategice a Germaniei și a arhitecturii de securitate a Europei.

Geoană: ,,Consolidarea rezilienței societale este esențială într-o lume în care efectele războiului și ale revoluției tehnologice se resimt profund.”

De asemenea, Secretarul General Adjunct al NATO a participat și la masă rotundă organizată de Fundația Friedrich-Ebert, în parteneriat cu New Economy Trust, proiect academic internațional al Asociației Proiectul Romania 2030, o dezbatere în care discuțiile s-au axat pe importanța coeziunii societale, a mecanismelor democratice robuste, precum și a sistemelor media transparente. ,,Este esențial ca reziliența să fie extinsă pentru a acoperi provocările și socurile cu care se confruntă societățile deschise și democrațiile incluzive în prezent”, a precizat Mircea Geoană în cadrul discuțiilor.

Potrivit site-ului www.ro2030.ro, New Economy Trust (NET) acționează ca un spațiu de discuție și o platformă cu scopul de a proiecta împreună soluții de politici publice inovatoare, adaptate pentru dezvoltarea noilor membri ai Uniunii Europene. Scopul NET este de a contribui la accelerarea procesului lor de convergență deplină și finalizarea integrării lor europene.

În viziunea NET, în prezent lumea se confruntă cu evoluții structurale strategice, economice și societale care se suprapun și cu șocuri de o amploare fără precedent, care necesită transformări structurale și simultane în practic toate sferele activității umane. În plus, adâncirea inegalităților și a dislocărilor profunde produc tensiuni masive în sistemele noastre democratice, sociale și politice. Riscul de fracturi amplificate în interiorul societăților noastre și în întreaga lume democratică este real. Momentele de schimbare profundă aduc atât pericole, cât și oportunități, se arată într-un comunicat remis presei de Asociația Proiectul România 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.