Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Rednic nu mai are bani și vinde Vila 'Take Ionescu' din Sinaia, monument istoric: CJ Prahova nu vrea să o cumpere, deși are drept de preempțiune

take

Vila 'Take Ionescu' din Sinaia, imobil clasificat ca monument istoric, este scoasă la vânzare de antrenorul Mircea Rednic, Consiliul Judeţean (CJ) Prahova hotărând, joi, că nu îşi va exercita dreptul de preemţiune.

Consilierii judeţeni au adoptat, în şedinţa ordinară a CJ, o hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune al judeţului Prahova pentru cumpărarea imobilului situat în staţiunea Sinaia, strada Tache Ionescu nr. 2, clasificat ca monument istoric - Vila ''Take Ionescu".

Conform raportului ataşat proiectului, Ministerul Culturii a comunicat CJ neexercitarea dreptului de preemţiune pentru cumpărarea acestui imobil, transferând acest drept către autorităţile administraţiei publice locale, scrie agerpres.ro.

"De asemenea, prin înştiinţarea privind intenţia de vânzare a imobilului 'Vila Take Ionescu' situat în oraşul Sinaia, str.Tache Ionescu nr. 2, înregistrată la Consiliul Judeţean Prahova sub nr. 6716/21.03.2022, proprietarii imobilului, respectiv doamna Rednic Silvia şi domnul Rednic Mircea, au transmis intenţia de a vinde imobilul sus-menţionat, oferta de vânzare fiind 395.000 euro", arată sursa citată.

Potrivit raportului menţionat, imobilul este compus din teren în suprafaţă de 4.709 mp şi construcţia C1 (D+P+1E+M) cu o suprafaţă construită de 382,46 mp.

Hotărârea privind neexercitarea dreptului de preemţiune are valabilitate pentru întregul an calendaristic 2022, inclusiv pentru situaţiile în care monumentul istoric este vândut de mai multe ori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.