Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mircea Sandu, nu dă nicio șansă Naționalei: 'Suedia, care ne este superioară şi e greu să câştigăm, iar cu Spania nu avem nicio şansă'

www.realitatea.net
Mircea Sandu

Mircea Sandu, fostul președinte la Federației Române de Fotbal, s-a declarat neîncrezător în șansele României de calificare la Campionatul European din 2020, potrivit Mediafax.

Sandu a spus că următoarele două adversare ale României din preliminarii, Suedia și Spania, ne sunt superioare, iar România are șanse foarte mici de a obține rezultatele necesare pentru calificarea la turneul final - o victorie, respectiv cel puțin o remiză.

"Noi suntem predispuşi să criticăm mereu, şi când e bine şi când e rău. Cosmin Contra are un mandat, un obiectiv. Nu-l realizează, vine altul, tot cu obiectiv pe 4 ani de zile, să-l pună în practică. Noi jucăm cu Suedia, care ne este superioară şi e greu să câştigăm, iar cu Spania nu avem nicio şansă. Degeaba se fac speculaţii, Spania va juca să câştige! Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte cu suedezii şi e greu să ai aceeaşi energie cu Spania, care joacă înainte cu Malta. Ei vor schimba echipa, noi trebuie să aliniem cel mai bun 11 la ambele meciuri," a spus Mircea Sandu, marți, pentru DigiSport.

De asemenea, fostul președinte al FRF a mai spus că meritul pentru cele patru partide pe care Bucureștiul le va organiza la EURO 2020 îi aparține, arătându-se dezamăgit de stadiul lucrărilor la arenele care fac parte din acest proiect.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

"Apropo de 2020, primul contact cu UEFA a fost în 2011. Atribuirea este meritul meu. În 2013 erau făcute proiecte de legi, caiete de sarcini. Văzusem în Spania şi Portugalia ce e nevoie. Trenuri rapide, autostrăzi, acum e 2019 şi nu avem aproape nimic. Nu-i critic pe cei din Federaţie, doar că ei trebuiau să stea la uşa Guvernului, Parlamentului. Eu m-am zbătut pentru Arena Naţională - am început demersurile în 2007 şi totuşi în 2011 era gata. S-a construit un stadion mare!", a mai spus Mircea Sandu.

România este obligată să învingă Suedia, pe Arena Naţională, la 15 noiembrie, pentru a păstra şanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obţină cel puţin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei.

La Campionatul European din 2020 vor obţine calificarea primele două clasate. În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este reprezentat de rezultatul meciurilor directe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.