Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miron Cozma, pus sub acuzare: 'Am luat bătaie de la mineri'

miron cozma

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a fost pus sub acuzare joi în dosarul "Minerada" de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Deocamdată infracţiunea (de care sunt acuzat - n.r.) e cea comună, pe (art.) 439 ca şi toţi ceilalţi, dar pe situaţia de la litera 'g' am înţeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (...) Nu e vorba de crime împotriva umanităţii", a declarat Miron Cozma, la ieşirea din sediul Parchetului. 

El a afirmat că minerii au venit în Bucureşti conduşi de autorităţi. "Dacă au venit, au venit conduşi de autorităţile conduse de Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi coloneii din servicii, care, chiar în iunie '90, au fost acolo şi bineînţeles ministrul adjunct Burlec de la mina Aninoasa, Nicolae Cămărăşescu, securistul", a spus Cozma.

Vezi şi: Procurorii cer aviz de la Iohannis: Petre Roman şi alţi doi foşti minişti, urmăriţi penal

În opinia sa, procurorii au procedat corect, dar va depune probe din dosarul pe care îl are la CEDO, în calitate de parte vătămată. 

"E absolut normal şi consider că s-a procedat corect de către Parchet în ideea că în calitatea de lider al minerilor din Valea Jiului să am calitate ca toată lumea, în faza incipientă, de suspect. (...) Eu marţi voi da o declaraţie, alături de avocatul meu", a afirmat el. 

Cozma s-a declarat nevinovat şi a spus că a fost adus forţat cu ultimul tren de mineri care a ajuns la Bucureşti. "Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea, (...) a fost adus în ultimul tren. (...) Parchetul, procedural, nu face altceva decât să respecte legea. De-a lungul vremii nu există nicio reclamaţie împotriva mea. Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. A spus în 2005 la Realitatea că i-am salvat viaţa lui şi unei domnişoare'', a declarat Cozma. 

Întrebat cine l-a bătut în iunie 1990, Miron Cozma a spus că "minerii", în timp ce arăta cu mâna către umăr, aluzie la epoleţi. El a susţinut că inculpaţi în acest dosar sunt ''Armata, Internele şi Serviciile''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.