Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miroslav Lajcak a demisionat, în semn de protest, din funcția de ministru de Externe al Slovaciei

wikipedia
miroslav lajcak

Miroslav Lajcak a anunțat joi că demisionează, în semn de protest, din funcția de ministru de Externe al Slovaciei , după ce Guvernul și parlamentarii au decis că nu vor semna acordul ONU privind migrația, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax.

Majoritatea membrilor din Parlamentul slovac au aprobat o rezoluție prin care condamnă Acordul Națiunilor Unite privind migrația cu 90 de voturi "pentru", 15 voturi "împotriva" și 150 de abțineri și absențe.

Pactul a fost elaborat în perioada în care Lajcak și-a îndeplinit mandatul de președinte al Adunării Naționale a ONU, care s-a încheiat în luna septembrie.

Oficialul slovac, în vârstă de 55 de ani, a devenit izolat din punct de vedere politic în propria țară, pe fondul poziției sale privind acordul.

Citește și: Vladimir Putin și Donald Trump trebuie să se întâlnească pentru a discuta despre Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Acordul, care stabilește drepturile refugiaților și imigranților, ar urma să fie adoptat la conferința ONU de la Marrakech (Maroc) din 10-11 decembrie. Acesta are ca scop reducerea migrației ilegale, integrarea migranților și întoarcerea lor în țările de proveniență.

Mai multe țări au anunțat deja că nu vor semna acordul. Dintre acestea fac parte: Austria, Australia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Israel, Polonia, Elveția și Statele Unite.

Potrivit rezoluției adoptate de Parlamentul slovac, acordul "nu este în conformitate cu politicile privind migrația, abordate de Slovacia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.