Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare interesantă pe piaţa economică: Philippe Charles Lhotte a decis să renunţe la mandatul de administrator al BRD-Groupe Société Générale

bvb

BRD-Groupe Société Générale, a treia bancă din România după valoarea activelor, a anunţat luni că Philippe Charles Lhotte a renunţat la mandatul de membru în Consiliul de Administraţie al băncii începând cu 1 decembrie, potrivit unui comunicat transmis BVB. Philippe Lhotte a fost numit director general al băncii şi membru în CA în toamna anului 2012. În urmă cu un an, acesta a fost înlocuit la conducerea băncii de François Bloch.

Înaintea numirii pe postul din România, Lhotte a fost preşedinte - director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria. Banca a înregistrat în primele nouă luni din acest an un profit net de 1,066 miliarde lei (circa 230 milioane euro), în creştere cu 75,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, impulsionat de activitatea comercială dinamică precum şi de profilul de risc îmbunătăţit.

Venitul net bancar al Grupului BRD a ajuns la 2,061 miliarde lei, accelerând la +3,4% faţă de anul trecut, excluzând elementele nerecurente: câştiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare şi din tranzacţia VISA Europe din primele 9 luni ale anului 2016, care au totalizat 127 milioane lei, şi câştiguri din instrumentele financiare disponibile pentru vânzare de 9 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2017.

BRD, a treia bancă de pe piaţă după active, este controlată de grupul francez Société Générale, care deţine circa 60,2% din capital. BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 9,01 miliarde lei. Anul trecut, BRD a pierdut locul al doilea în sistemul bancar românesc după valoarea activelor, fiind depăşită de Banca Transilvania. BRD a ocupat poziţia a doua a podiumului pieţei bancare aproape două decenii, din 1999, după prăbuşirea Bancorex. Principalii competitori ai BRD în România sunt BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen, Unicredit şi ING, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.