Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcare surprinzătoare pe scena politică: PNL îl curtează pe Geoană - AUDIO

Mircea Geoană a fost exclus joi din PSD. Fostul candidat la preşedinţie a anunţat vineri că aşteaptă o răscoală în partid, în caz contrar intenţionând să creeze o nouă platformă de stânga. Surprinza vine însă din PNL. Se pare că liberalii ar fi încântanţi să colaboreze cu senatorul exclus din PSD.

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean l-a sunat pe Mircea Geoană pentru a-şi exprima aprecierea faţă de acesta. Într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, senatorul liberal a lăsat să se înţeleagă că PNL ar putea colabora cu Geoană, nefiind exclusă nici varianta ca fostul pesedist să fie primit în rândul liberalilor.


Audio recording >>

"Cred că orice cetăţean al România a fost şocat de atitudinea celor din conducerea PSD, odată cu găsirea unor ţapi ispăşitori care au avut curajul să-şi exprime opinia şi care cred eu că au spus lucruri pertinente. Nu iau ca exemplu spusele lui Vanghelie, care a spus multe lucruri interesante ieri, unele dintre el de-a dreptul remarcabile - povestea cu americanii şi cu Facebook-ul. Vreau să mă leg de atitudinea pe care PSD a avut-o faţă de nevinovatul Geoană. Geoană, din punctul meu de vedere, este un om extrem de educat, care înţelege foarte bine jocul vestic, cu o experienţă vastă în sfera internaţională şi care, din punctul meu de vedere, a fost unul dintre cei mai buni miniştri pe care PSD-ul i-a avut pe Externe. Dar este total neadaptabil jocului golănesc şi mârlănesc al PSD-ului. Tocmai de aceea este indezirabil. Cred că a învinovăţi pe Geoană, şi nu pe Ghiţă şi pe Dragnea, pentru pierderea alegerilor este dovada clară de neadaptare la realităţile politice şi la glasul poporului. Cred că glasul poporului a spus altceva, iar interpretarea pesedistă a fost că Geoană este vinovat de pierderea acestor alegeri. În dimineaţa aceasta i-am dat un telefon domnului Geoană şi i-am spus că înţeleg situaţia prin care trece, că îi doresc succes indiferent ce demers va întreprinde în continuare şi că cred că expertiza lui internaţională va sluji în continuare intereselor ţării noastre", a declarat Ben-Oni Ardelean.

Conferinţa a continuat cu o serie de întrebări, la care Ardelean a dat câteva răspunsuri interesante.

Reporter: - Îl chemaţi în PNL?

Ardelean: - Cred că poate sluji ţării şi cred că poate fi o resursă bună pentru România. Nu ştiu în ce măsură ca independent, ca afiliat politic într-o formaţiune sau alta va continua, însă ceea ce eu cred este că PSD nu a înţeles nimic în contextul acesta.

Reporter: - Dar ar putea fi primit în PNL?

Ardelean: - Viziunile domniei sale sunt oricum pro-vestice. Răzvan Ungureanu, într-o emisiune între cele două tururi, îi spunea acestuia că el crede că a votat cu Iohannis în primul tur. La care acesta, într-un mod diplomatic extrem de abil, nu a spus nu.

Reporter: - Dar cum ar putea lua PNL un fost candidat la preşedinţie din partea PSD?

Ardelean: - Nu cred că problema e de apartenenţă. Problema în acest context este aportul pe care oameni educaţi, care au servit România, pot să-l aducă în continuare pentru România. Geoană, în America, a fost unul dintre cei mai buni ambasadori pe care România i-a avut.

Reporter: - Dumneavostră aţi vota pentru primirea în PNL?

Ardelean: - Nu cred că e o discuţie de apartenenţă aici, ci cred că este o chestiune care ţine mai mult de o remarcă vizazi de abilităţi, experienţă şi posibilitatea ca o astfel de resursă să nu fie îndepărtată din jocul politic.

Reporter: - Ar putea redeveni ambasador în SUA?

Ardelean: - Nu ştiu ce-şi doreşte domnia sa. Cred că nu renunţă la funcţia de senator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.