Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea anti-sistem "5 Stele" conduce în sondajele din Italia

Mişcarea anti-sistem "5 Stele" din Italia a avut de câştigat de pe urma scindării Partidului Democrat (PD, de guvernământ) şi a divizării care afectează segmentul de centru-dreapta al eşichierului politic italian, reuşind să acumuleze un avans clar asupra rivalilor săi, relevă un sondaj de opinie făcut public marţi, citat de Reuters, conform agerpres.

Potrivit sondajului Ipsos, 5 Stele, care vrea organizarea unui referendum privind rămânerea Italiei în zona euro, se află pe primul loc în preferinţele alegătorilor, cu 32,3%, cel mai bun scor înregistrat până acum şi cu 5.5 procente înaintea PD, pentru care au optat 26,8% dintre cei intervievaţi.

Ani grei de ÎNCHISOARE pentru un complice la atacul terorist asupra teatrului 'Dubrovka' din Moscova

Pe locul trei vine formaţiunea antiimigraţie Liga Nordului, cu 12,8%, urmată de Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, cu 12,7%.

PD plăteşte, se pare, preţul disputelor interne, reuşind să scadă în preferinţele de vot cu peste 3 puncte într-o lună, după ce în februarie mai mulţi politicieni cu orientare de stânga au părăsit partidul fostului premier Matteo Renzi pentru a forma, alături de colegi de-ai lor plecaţi din Stânga italiană (SI), un nou partid, mişcarea Democraţilor şi progresiştilor (DP).

În condiţiile în care în Italia se află în dezbatere o nouă lege electorală, care potrivit analiştilor s-ar putea solda cu un acord asupra unei reprezentări proporţionale care să asigure o majoritate stabilă formaţiunii ce întruneşte minim 40% din voturi, noul sondaj Ipsos sugerează că nici blocul tradiţional de centru-stânga şi nici cel de centru-dreapta nu vor reuşi să treacă de acest prag, cedând frâiele mişcării 5 Stele.

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

Mişcarea fondată de actorul Beppe Grillo a exclus în repetate rânduri formarea de alianţe cu alte grupuri, ceea ce indică faptul că Italia s-ar putea confrunta cu o perioadă de instabilitate politică după următoarele alegeri legislative, prevăzute pentru începutul lui 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.