Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea Cinci Stele monitorizează atent oferta Bursei din Hong Kong pentru LSE

guardian.ng
bursa Londra - London Stock Exchange

Mişcarea Cinci Stele (M5S, anti-sistem), aflată la guvernare în Italia, a anunţat că va monitoriza cu atenţie oferta Bursei din Hong Kong pentru London Stock Exchange (LSE) pentru a se asigura că nu afectează interesele italiene, transmite Reuters  potrivit Agerpres

Grupul britanic LSE deţine operatorul italian Borsa Italiana, care la rândul său controlează platforma MTS pe care sunt tranzacţionate bondurile guvernamentale italiene.

"Oferta Hong Kong pentru LSE este o veste neaşteptată, deoarece este o ofertă nesolicitată, şi din acest motiv vom fi vigilenţi pentru a ne asigura că orice evoluţie a acestei situaţii nu afectează interesele italiene", se arată într-un comunicat al formaţiunii politice din Italia.

De asemenea, Mişcarea Cinci Stele va solicita noului ministru al Economiei, Roberto Gualtieri, să claridice dacă o astfel de achiziţie ar reprezenta riscuri pentru Italia.

Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEC) a înaintat marţi o ofertă surprinzătoare de 39 de miliarde de dolari pentru Bursa de la Londra, cu scopul de a sabota achiziţionarea de către LSE a companiei de date Refinitiv, prin care s-ar crea un centru global de tranzacţionare.

Reprezentanţii London Stock Exchange şi-au exprimat angajamentul pentru achiziţionarea Refinitiv şi au precizat că negocierile în acest sens înregistrează progrese importante. În august, London Stock Exchange a anunţat preluarea firmei de analiză a datelor Refinitiv, pentru 27 de miliarde de dolari.

Oferta de preluare din partea Bursei din Hong Kong vine într-un moment în care Marea Britanie pregăteşte ieşirea din UE (Brexit) şi unii politicieni şi-au exprimat temerile că o asemenea decizie va slăbi sectorul financiar al ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.