Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea Hamas a închis punctul de trecere între Fâşia Gaza şi Israel

israel gaza

Mişcarea Hamas a închis duminică punctul de trecere între Fâşia Gaza pe care o conduce şi Israel, după asasinarea unuia dintre responsabilii săi, pe care mişcarea islamistă o impută serviciilor israeliene de informaţii, transmite AFP preluat de agerpres.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne din Gaza precizează că a închis punctul de trecere din Erez pentru o perioadă de nedeterminată, timp în care să se desfăşoare ancheta asupra uciderii lui Mazen Faqha, 38 de ani, împuşcat vineri de necunoscuţi în enclava palestiniană. 

Israelul nu a făcut niciun comentariu cu privire la închiderea punctului de trecere şi nici cu privire la uciderea acestui oficial palestinian. 

Potrivit mass-media israeliene, Mazen Faqha conducea celulele din ramura armată a Hamas în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de 50 de ani de Israel şi care separă geografic statul evreiesc de Fâşia Gaza. 

Faqha fusese arestat şi condamnat la închisoare pentru organizarea de atacuri sinucigaşe ce au ucis israelieni în timpul celei de-a doua Intifada, între 2000 şi 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.