Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat atacul terorist din Ierusalim

Haaretz
Hamas

Atacul a avut loc chiar de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Șapte persoane au fost ucise de un bărbat care a deschis focul în apropierea unei sinagogi, scrie Rador.

Acesta a fost identificat drept un rezident palestinian de 21 de ani dintr-un cartier din estul Ierusalimului. El a fost ucis într-un schimb de focuri cu polițiștii, în timp ce încerca să fugă cu o mașină. Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Kazem, a transmis că atacul este un răspuns la ceea ce el a numit „crimele comise de ocupația israeliană” și a amintit a moartea în ajun a nouă palestinieni, în cursul unui raid israelian în Jenin, în Cisiordania, scrie France Presse.

Într-o intervenție televizată, premierul Benjamin Netanyahu a promis măsuri imediate, dar le-a cerut israelienilor să nu-și facă singur dreptate, ci să lase armata și poliția să își facă datoria. El urma să facă o evaluare a situației în această noapte, după cum a transmis corespondentul RRA Dragoș Ciocîrlan. Reacții de condamnare a atacului au venit din partea secretarului general al ONU, din partea Statelor Unite și Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.