Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mişcarea libaneză Hezbollah a folosit drone pentru a lovi Statul Islamic în Siria

harta.infoturism.ro
liban

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a folosit drone pentru a lovi Statul Islamic în Siria în apropiere de graniţa cu Libanul, a anunţat luni o unitate militară media condusă de Hezbollah, în prima declaraţie publică a mişcării şiite în care anunţă că a folosit o astfel de armă, relatează Reuters. Hezbollah a trimis drone pentru a lovi poziţii, buncăre şi fortificaţii ale Statului Islamic în zona vestică a munţilor Qalamoun, lângă graniţa cu Libanul, care şi-au atins ţintele, a precizat sursa citată.

Un oficial al alianţei militare care luptă în sprijinul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a declarat pentru Reuters că este pentru prima dată când mişcarea Hezbollah anunţă că a folosit astfel de arme. Sâmbătă dimineaţa, Hezbollah şi armata siriană au început o operaţiune împotriva unei enclave a Statului Islamic aflate la graniţa cu Libanul, în vestul munţilor Qalamoun din Siria. La rândul său, armata libaneză a început de pe teritoriul Libanului o operaţiune separată, însă simultană asupra aceleiaşi enclave jihadiste, conform Agerpres.

Orice operaţiune comună între armata libaneză, pe de o parte, şi cea siriană, pe de altă parte, reprezintă o chestiune sensibilă din punct de vedere politic în Liban şi ar putea pune în pericol ajutorul militar american pe care ţara îl primeşte, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.